Bayern Münih taraftarlarından çağrı: İnsan hakları ihlalleriyle suçlanan Katar'la ilişkinizi kesin

Taraftarlar, Bayern'in yıllık genel toplantısına sundukları önergede kulübe, Katar'ın insan hakları ihlalleri üzerindeki dikkatlerin "uzaklaştırılmasına katkı sağlamaya" son verme çağrısında bulundu

Almanya'nın en köklü spor kulüplerinden Bayern Münih, 1900'de kurulmuştu (Unsplash)

Bayern Münih taraftarları, kulüp yönetimine Katar devletiyle ilişkilerine ve ülkenin insan hakları ihlalleri üzerindeki dikkatlerin "uzaklaştırılmasına aktif şekilde katkı sağlamaya" son verme çağrısında bulundu.

Bayern'in resmi havayolu ortağı olan Katar Havayolları, FIFA 2022 Dünya Kupası öncesi futbol stadyumları inşası için çoğunlukla Güney Asya'dan getirilen binlerce göçmen işçinin ölümü de dahil bir dizi insan hakları ihlaliyle suçlanan bir devlete ait olan bir şirket.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sponsorluk anlaşması sezon sonunda bitecek; kulüpse halihazırda sözleşmeyi yenilemeyi değerlendiriyor. Ancak taraftarlar, kulübün yıllık genel kuruluna sundukları bir önergeyle anlaşmaya son verilmesi çağrısında bulundu.

Önergede, Katar hakkında "Bu ülke, devasa insan hakları ihlallerini ve sporda yolsuzluğu temsil ediyor" dendi.

FC Bayern, değişim yaratmak yerine Katar sponsorluğuyla dikkatlerin suiistimaller üzerinden uzaklaştırılmasına aktif biçimde katkı sağlıyor. Katar'daki durum hakkında sessiz kalmak, FC Bayern'in buna kayıtsız kaldığı anlamına gelir. FC Bayern böyle yaparak itibarını zedeliyor ve örnek teşkil etme işlevini yerine getirmiyor.

İşçilerin koşulları ve LGBT+ haklarıyla ilgili ihlalleri detaylandıran önerge, kulübü harekete geçmeye ve Avrupa'daki devletler tarafından yönetilen diğer kulüplerden farklı olmaya davet etti.

Kabul edilmelidir ki FC Bayern, Katar'ın sponsor olduğu tek futbol kulübü değil. Katar, geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalindeki rakibimizin bile (Paris Saint-Germain) sahibi. Benzer insan hakları siciline sahip diğer devletler de çok sayıda futbol kulübüne sponsorluk yapıyor.

Fakat FC Bayern diğerleri gibi bir kulüp değil. FC Bayern daima her açıdan benzersiz ve öncü olmuştur. Öyle olmayı da sürdürmeliyiz. Akışına bırakmayalım, bunun yerine insan hakları konusunda net bir örnek oluşturalım. Bu bizi bir kez daha Avrupa'nın en iyi kulüplerinin çoğundan ayırır.

Başarımızı çok çalışarak kazandığımız için haklı olarak gurur duyuyoruz. Avrupa'da başka hiçbir üst düzeydeki kulüp bugünlerde artık bunu iddia edemez! Ancak Katar sponsorluğu bu başarıyı itibarsızlaştırıyor, burada dürüst çalışmadık. Böyle bir anlaşmadan elde edilen para utanılacak bir şey. Kulübümüzün itibarı ciddi şekilde zedeleniyor. FC Bayern'imizin başarılarından gelecekte de gurur duymaya devam edebilmemiz için bu acilen düzeltilmelidir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU