Doktorlardan Kraliçe'ye kokteyl uyarısı: "At kadehi elinden"

Yeni bir iddiaya göre Kraliçe II. Elizabeth en sevdiği içeceklerden mahrum kalabilir

Kraliçe II. Elizabeth'in geçen yılki doğum günü Windsor Kalesi'nde kutlanmıştı (Reuters)

Kraliyet doktorlarının 95 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth'e içmekten en çok keyif aldığı kokteylleri artık tüketmemeyi tavsiye ettiği öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vanity Fair'in haberine göre Kraliyet ailesine yakın bir kaynak Kraliçe'nin durumuna dair şu ifadeleri kullandı:

Kraliçe'ye genellikle martini tercih ettiği akşam içkilerini bırakması söylendi. Bu onun için çok da büyük bir mesele değil ama hayatının bu aşamasında sahip olduğu çok az zevkten birinden vazgeçmek zorunda kalması biraz haksızlık gibi görünüyor.

Doktorlar Kraliçe'ye özel durumlar dışında alkolden vazgeçmesini yoğun sonbahar programı öncesinde olabildiğince sağlıklı kalması için tavsiye ediyor. 

Kraliçe, eşi Prens Philip'in nisanda 99 yaşındayken hayatını kaybetmesinin ardından zor bir dönem geçirse de basına yansıyan bir dizi etkinlikte son derece sağlıklı ve neşeli görünüyordu. Doktorların onun sağlığını bu şekilde korumasına büyük özen gösterdiği anlaşılıyor. 

Kraliçe daha önce yaptığı açıklamada şarap içmekten hoşlanmadığını söylese de görünüşe göre martini içmekten epey keyif alıyor. Bitkibilim merkezi National Institute of Agricultural Botany'e 2019'da yaptığı ziyarette Kraliçe şunları söylemişti:

Aslında şarap içmem ama çok iyi olduğunu duydum.

People'ın bildirdiğine göre Kraliçe martininin yanı sıra tatlı Fransız şarabı Dubonnet, biraz cin, bir parça limon ve bol miktarda buzla yapılan kokteyli sevmesiyle biliniyor

 

Independent Türkçe, Vanity Fair, People

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU