X Men: Dark Phoenix’in yönetmeni: Gişedeki berbat performansın sorumlusu benim

“Bu filmin senaristi de yönetmeni de benim, film seyirciyle etkileşime geçemedi, bunun suçlusu benim”

X Men: Dark Phoenix’in yönetmeni Simon Kinberg, X Men filmleri arasında en kötü hafta sonu açılışını yaptığı belirtilen filmin, gişede berbat performans sergilemesinin kendi suçu olduğunu söyledi.

Sophie Turner ve James McAvoy’un başrollerini paylaştığı filmin haftasonu açılışı sadece 33 milyon dolarda (yaklaşık 195 milyon TL) kaldı. Hollywood’un en büyük yıldızlarının yer aldığı filmin maliyetinin ise 200 milyon dolar (yaklaşık 1,18 milyar TL) olduğu belirtiliyor.

Turner ilk sahne aldığı X-Men: Apocalypse filminde de Jean Grey’i canlandırmıştı. McAvoy, Profesör Charles Xavier karakterini canlandırırken, Michael Fassbender Magento karakterini, Jennifer Lawrence da Raven/Mystique’i oynamıştı.

Gişede çok düşük performans sergileyen film, karakter gelişimi veya olay örgüsünden çok CGI'a (bilgisayarla yaratılmış görüntüye) odaklanıldığı gerekçesiyle olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu.

KCRW’ye konuşan Kinberg, “Buradayım ve diyorum ki: Bir film beğenilmemişse, bunun suçlusu benim. Bu filmin senaristi de yönetmeni de benim, film seyirciyle etkilişime geçemedi, bu benim suçum” diye konuştu.

Kinberg sözlerine şöyle devam etti:

Aslında filmi seviyorum ve filmi yaparken de çok güzel zaman geçirdim. Ama gerçekten bunu tahmin etmenin bir yolu yok. Bu, kişiyi çılgına çeviren ama aynı zamanda ayağa kaldıran ve yıllar sonra filmin başarısızlığı konusunda düşünmesine sebep olabilecek bir şey. Eğer filmin zamanlamasının yanlış olduğu veya iyi pazarlanamadığı yönünde bir ders aldığını düşünüyorsan, o zaman alman gereken dersi almamışsındır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU