Robot köpeklere tam otomatik saldırı tüfeği monte edildi

Yapay zeka tarafından yönetilecek tüfekli robot köpeklerin ileride "potansiyel tehdit oluşturan unsurlara" kendiliğinden saldırı düzenleyebilmesi hedefleniyor

Ghost Robotics, dört ayaklı taban sayesinde silahın stabil bir nişan sistemine sahip olduğunu söyledi (Twitter)

ABD'de silah teknolojisi alanındaki şirketler, tüfekli bir robot tasarladı.

Askeri teknoloji şirketi Ghost Robotics ve silah üreticisi SWORD International firması yeni silahlı robotlarını tanıttı.

Özel Amaçlı İnsansız Tüfek (Special Purpose Unmanned Rifle -SPUR) adlı robot, 6.5 mm'lik Creedmoor model tüfeğin, Q-UGV adlı dört ayaklı bir robotik kara aracına takılmasıyla oluşturuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robotun tanıtımı, 11 Ekim'de özel ve kâr amacı gütmeyen ABD Ordusu Derneği (Association of the United States Army -AUSA) adlı kuruluşun Washington DC'de düzenlediği etkinlikte yapıldı.

Q-UGV'ler ABD Hava Kuvvetleri'nin belirli bölümlerinde sınırlı sayıda kullanılıyor ve bu araçların geliştirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda tasarlanan insansız savunma araçlarından biri olan SPUR'a yerleştirilen silahın toplam mermi haznesi ve yeniden şarjör doldurma özelliklerinin nasıl çalıştığına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.
 


Ghost Robotics, SPUR'un silahın ilk mermisinin uzaktan komutla mermi yatağına sürülebileceğini ve silahın emniyetinin de aynı şekilde açılıp kapatılabileceğini belirtti.

Şirket ayrıca robotun üzerindeki silahın menzilinin 1,2 km olduğunu açıkladı.

Yetkililer, SPUR'un ileride yapay zeka tabanlı bir otonomluğa sahip olabileceğini ve "potansiyel tehdit oluşturan unsurlara" kilitlenerek saldırı düzenleyebileceğini de belirtti.



Independent Türkçe, The Drive, Autobala

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU