Oyuncusu bir devrede 16 gol atınca teknik direktör özür diledi

"Takımınızı ya da oyuncularınızı küçük düşürmek gibi bir niyetim yoktu"

Kingsley Lisesi, geçen haftaki karşılamasını da 15 gol yiyerek kaybetmişti (Pixabay)

ABD'de liseler arası bir futbol turnuvasında bir oyuncu, maçın ilk yarısında karşı takıma 16 gol attı. Gelen tepkiler üzerine takımın teknik direktörü özür diledi.

Michigan eyaletinde 29 Eylül'de Benzie Central Lisesi'yle Kingsley Lisesi arasında düzenlenen futbol maçı büyük skor farkıyla tamamlandı.

Benzie Central Lisesi'nden Kevin Hubbell, maçın ilk yarısında rakip takıma 16 gol attı.

Hubbell, maçtaki başarısıyla liseler arası düzeydeki müsabakalarda hem eyalet hem de ülke genelinde yeni bir rekora imza attı.

Ancak herkes maç sonucunu ve Hubbell'ın performansını olumlu karşılamadı.

Sosyal medyada, Kingsley Lisesi'nin müsabakalarda henüz hiçbir zaferinin olmadığı ve takım bu haldeyken bu kadar gol atılmasının sportmenlik dışı olduğu eleştirisinde bulunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kinglsey Lisesi'nin teknik direktörü Tim VanWingerden, Hubbell'ı eleştirerek "Başka bir takımın onuru pahasına şahsi rekorunu kırmaya çalışması biraz beklenmedik bir şeydi. Futbol bunun için doğru bir alan değil. Futbol centilmenlik sporudur" dedi.

Lisenin müdürü Keith Smith ise "Lise düzeyinde sporlar ‘Hadi gidip yapabildiğimiz kadar sayı yapalım' seviyesine inerse ve morali bozuk kişilerin durumundan istifade etmeye dönerse, o zaman olayın gerçekten neyle ilgili olduğunu ıskalarız ve tüm bunları niye yaptığımızı yeniden değerlendirmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

Benzie Central Lisesi'nin teknik direktörü Chris Batchelder ise "Hubbell rekoru kırdığında herkesin memnun olmayacağını, bazılarının bundan rahatsızlık duyacağını biliyordum" dedi.

Durumla ilgili herhangi bir eleştirinin oyuncusuna değil kendisine yöneltilmesi gerektiğini söyleyen Batchelder, Hubbell'ın performansının arkasında dururken maça kendilerini biraz fazla kaptırdığını da kabul etti.

Batchelder, maçtan sonra rakip liseye bir mektup göndererek özür diledi ve "Takımınızı ya da oyuncularınızı küçük düşürmek gibi bir niyetim yoktu" dedi.



Independent Türkçe, Insider, AP

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU