Can Ataklı: Ne alaka yani şimdi Tamer Karadağlı?

"Bahçeli sizi neden arayıp da iftihar ettiğini söyledi, hiç nedenini sorguladınız mı?"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Altın Portakal’ın ödül töreninde Nihal Yalçın’a “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü verirken yaptığı mimikler tartışma konusu olan Tamer Karadağlı hakkında yazdı.

Ataklı, tartışma yaratan görüntüleri ilk izlediğinde “Olur böyle şeyler, fazla büyütmemek gerek” dediğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tamer Karadağlı kendini ‘Çocuklar duymasın’ dizisindeki rolüne kaptırmıştı belki de” diyen Ataklı, şunları söyledi:

Bir ödül töreninde üstelik en iyi kadın oyuncu ödülünü alan sanatçıya “Taş fırın erkekliği” yapmaya kalkmıştı. O kadın oyuncu da zarif biçimde davranmış, sonra da konuşmasını bitirmişti. Ancak sonrası çok kötü geldi. Geleceğini sarayın kendisine sağlayacağı olanaklara bağlamış Tamer Karadağlı galiba. Saraya şirin gözükmek, başının okşanmasını sağlamak için akıl almaz çirkinlikte bir oyuna kaptırdı kendini. Taş fırın erkekliğini falan geçti bu çirkinliği.

Yaptığı kabalığı örtmek için kendini iktidarın kollarına atıp “Ama o kadın var ya, Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istemişti” dedi. De ki istedi? Konuyla alakası ne? Sahnede kabalaştığı kadın oyuncu ödül konuşmasında mı “Demirtaş’a özgürlük” dedi? Geçmişte böyle bir twit atmış, hepsi bu. Ancak kifayetsiz muhteris olduğu anlaşılan Tamer Karadağlı, iktidardan kendisine gelen desteklerin şehvetine kapılarak saçmalığın şahikasına erişti.

Ataklı, Karadağlı’ya şu soruları yöneltti:

Sahnedeki hareketiniz çok kabaydı. Ama aldığınız cevap üzerine sanatçı kıvraklığı ile durumu kurtarmıştınız aslında. Sonra birden size AKP’lilerden destek gelmeye başladı. Neden olduğunu hiç düşündünüz mü? Bahçeli sizi neden arayıp da iftihar ettiğini söyledi, hiç nedenini sorguladınız mı? Farkında mısınız bilemem ama AKP’nin herkesi kutuplaştırma sofrasının bir anda yenilip yutulacak mezesi haline düşürdünüz kendinizi. Utanır mısınız bundan yoksa kendinize bir çıkar sağlayacağınızı, örneğin TRT’den bir dizi kapacağınızı mı düşünürsünüz bilemem tabii.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU