Tamer Karadağlı’dan Nihal Yalçın açıklaması: Hanımefendi "Selahattin Demirtaş'a özgürlük" yazmış

"Pervin Buldan, Canan Kaftancıoğlu ona sahip çıkıyor. Benim duruşum da belli olan bir duruş"

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ödül töreninde Nihal Yalçın’a “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü verirken yapığı mimik ve hareketler tepki göre Tamer Karadağlı, eleştirilere yanıt verdi.

TV 8'de yayımlanan bir programa katılan Karadağlı, "Valla herhalde söylediği şeyler biraz tuhafıma gitti. Kazandıktan sonra galiba bütün diğer gariplerim çok kötüymüş de en iyi benmişim, seneye en iyi erkek dalında ödül alacağım deyince bir tuhafıma gitti benim. Oscar’da çıkıp ödülü alan kişi rakiplerini aşağılamak yerine tam tersine yüceltir. O konuşma bir tuhafıma gitti benim. Sizin de tuhafınıza gitmedi mi?" dedi.

 "Bütün yorumları okudum. (Nihal) Yalçın'ı çok beğenirim. Ödül sırasında ilk başta ödülü vermek için hamlede bulunuyorum. Ödül törenlerinde 30 ve 45 saniye konuşulur. 3,5 dakika boyunca ben arkada tuzluk gibi durdum. Merhaba yok, teşekkürler yok” ifadesini kullandı. Yalçın konuşurken kullandığı surat ifadeleri için "Konuşmasını tuhaf buldum demek ki. Öyle düşündüğüm için o mimikleri yapmışım" diyen Karadağlı, sözlerinin devamında eleştirilere neden olan görüntüleri açıklamak yerine, Nihal Yalçın'ın siyasi görüşleriyle ilgili bazı iddialarda bulunup şu fikirlerini beyan etti:

Linç kampanyası başlayınca bir gün bekledim. Sonra aldı başını gitti. Pervin Buldan sahip çıktı. Demek ki kendisine başka sahip çıkanlar var. Ben sadece sanatsal açıdan bakıyorum politik açıdan değerlendirmedim. 'Son kez tweet atacak olsan ne yazarsın?' diye sormuşlar. Hanımefendi "Selahattin Demirtaş'a özgürlük" yazmış. Demirtaş ne dedi. Öcalan'ın heykelini dikeceğiz dedi. Hanımefendi bunu mu savunuyor? Bir anda böyle HDP milletvekilleri sahip çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Öcalan terörist diyebiliyor musunuz?"

Buldan, Kaftancıoğlu ona sahip çıkıyor. Benim duruşum da belli olan bir duruş. PKK'nın terör örgütü olduğuna inanan insanım. Onlara sormak lazım. Öcalan'ın terörist başı olduğunu söyleyebiliyor musunuz diye. Kendisinin bir arkadaşı ile konuştum. Burası zaten politik bir festivalmiş. Bu konuşmaları yapmak için geliyoruz demiş kendisi. Bana söylenen şey, festivalin sanatla alakalı olmadığı. Hanımefendi zaten HDP'yi Demirtaş'ı sahiplenen ve onların da sahiplendiği bir insan.

Karadağlı'nın bu sözlerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan yanıt geldi. Kaftancıoğlu, Twitter'dan şu ifadeleri kullandı:


Altın Portakal'da tartışmaya neden olan görüntüler şöyleydi:




"Parayı, şöhreti, halkın sevgisini bu ülkede kazandım"

Tamer Karadağlı ayrıca bugün Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a bir söyleşi verdi. Oyuncu, “İngilizce’yi farklı aksanlarda da konuşabildiği” yorumu ve “Yurt dışında kalıp, kariyerinizi orada devam ettirmeyi düşündünüz mü?” sorusunu şöyle yanıtlandırdı:

Yurt dışında filmler çektim ama yurt dışında kalıp orada kariyer yapmayı hiç düşünmedim açıkçası. Ben parayı da, şöhreti de, halkın sevgisini de bu ülkede kazandım. Ben bu toprakların çocuğuyum. Her ne kadar kovboy çizmesi giysem de, TIR sürüyor olsam da, ben Türk'üm ve Türk olmaktan da gurur duyuyorum. Bu ülkenin değerlerini, kültürünü aldım. Beni ben yapan her şeyi Türkiye'den aldım. Her ne kadar zaman zaman eleştirsek de benim bir tane vatanım var. Burada kazandığım parayı gidip yurt dışında mı harcayacağım? Olmaz böyle bir şey. Ünü de, sevgiyi de bu ülkede kazandım. Sivas'ta da, Erzurum'da da insanlar bana sevgi dolu gözlerle bakıyor. Bu mutluluğun parasal karşılığı yok. Bunu yurt dışında yaşayamam. Eğer oyunculuk açısından bir şeyler yapacaksam Türkiye'de yaparım. Ülkeme bu açıdan büyük bir sevgiyle bağlıyım.

“Yaşım ilerledikçe milliyetçi oldum”

Karadağlı, “Amerika'da ve Avrupa'da birçok projede yer aldınız. Böyle projelerde bir Türk oyuncu olarak yer almak size neler hissettiriyor?” sorusunu  şöyle yanıtladı:

Ülkemi yurt dışında temsil etmek bana her zaman gurur vermiştir. Ben ülkemi, bayrağımı, bu toprakları, askerimizi, polisimizi çok seven biriyim. Ben her ne kadar yurt dışında büyümüş olsam da yaşım ilerledikçe milliyetçi bir insan oldum. Yurt dışına sıklıkla gitmek insanın daha milliyetçi bir ruha bürünmesine de sebep oluyor. Bunu bizzat kendimde gördüm. Son rol aldığım dizide asker rolü oynadım. Bu rolü canlandırmak bile bana büyük gurur verdi. Askerlerimizden güzel mesajlar aldım. Onlar canları pahasına vatanımızı koruyor. Biz bugün evimizde rahatça oturuyorsak, sokakta güven içinde geziyorsak, askerlerimizin sayesindedir.

Sabah gazetesinin söyleşisinde Altın Portakal'da yaşanan sahneyle ilgili olarak bir soru veya yorum yer almadı.

 

 

Sabah, TV 8

DAHA FAZLA HABER OKU