Birleşik Metal-İş: Mitsuba'da işçiler kazandı

Birleşik Metal-İş Sendikası, iş yerindeki eylemi işçilerin kazandığını bildirdi

Fotoğraf: Twitter @BirlesikMetal

Gebze Mitsuba Otomotiv’de 9 işçinin işten atılmasına karşı çıkan ve sendikal haklarını kazanmak için mücadele eden yaklaşık 400 kadar işçi, dün vardiya çıkışı kendilerini fabrikaya kilitledi. 

Fabrikada bulunan işçilerden alınan bilgilere göre, sendika tarafından kendilerine sağlanan su desteğine işveren engel olmaya başladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete Duvar'dan Cansu Albayrak'ın haberine göre; morallerinin yüksek olduğunun altını çizen işçiler, dün gecenin gayet iyi geçtiğini söyledi. Talepleri karşılanana kadar bu yoldan dönmeyeceklerini belirten işçiler, sloganlar eşliğinde eylemlerine devam ediyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2’No’lu şubenin örgütlendiği Mitsuba’ya Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu şube desteğe geldi. 

İşçilerin fabrika içindeki eylemi devam ederken işverenler sabah saatlerinde Kocaeli Valiliği’nde Vali Seddar Yavuz ile görüştü.

 

"İşçiler kazandı"

Birleşik Metal-İş Sendikası, iş yerindeki eylemi işçilerin kazandığını bildirdi.

"İşyerinde sendikamızın yetkisi tanındı ve TİS süreci başlatılacak" denilen sendika açıklamasında, "Üyelerimizin kabulü ile anlaşma sağlandı. Mitsuba Otomotiv işçilerinin sesine ses, yürek olan emek dostlarına ve basın emekçilerine teşekkürü borç biliyoruz" ifadeleri yer buldu.

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU