Bakan Dönmez'den, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına ilişkin açıklama: Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz

Bakan Dönmez, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğiyle ilgili, "Hane halkına ve küçük tüketiciye artan maliyeti tam yansıtmıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV'de katıldığı programda enerji fiyatları ve Türkiye'nin sondaj çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doğalgaz fiyatlarıyla ilgili konuşan Dönmez, "Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz. Hane halkına ve küçük tüketiciye artan maliyeti tam yansıtmıyoruz" dedi.

Türkiye'nin doğalgaz arzında bir sorun olmadığını da söyleyen Dönmez "Gerekirse Rusya'dan ilave gaz alınır, yetkililer bu konuda bir sıkıntı olmayacağını belirtti" ifadelerini kullandı.

Elektrik fiyatları

Bakan Dönmez elektrik üretimiyle ilgili olarak da "Teknik alt yapı olarak herhangi bir sorun yok, kuraklık nedeniyle elektrik üretim miktarımız azaldı" dedi.

Dar gelirli ailelerin elektrik tüketimlerinin bir kısmını karşıladıklarını da belirten Dönmez, " Devlet fedakarlık yaparak maliyeti vatandaşa yansıtmıyor" diye konuştu.

Doğalgaz arama çalışmaları

Karadeniz'deki doğalgaz arama çalışmalarına ilişkin de son bilgileri paylaşan Dönmez, Sakarya sahasına komşu yeni bir sahada gelecek yılın başında keşif amaçlı kuyu açacaklarını söyledi.

Dönmez şunları kaydetti:

Amasra-1 bölgesindeki keşifle ilgili olarak 2022'de bazı çalışmalar yapabiliriz. Muhtemelen yıl başında (2022) Sakarya gaz sahasının hemen yanında bir başka sahada keşif amaçlı bir başka daha sondajımız olacak. Biz o sahadan ümitliyiz.

Sakarya sahasında bugüne kadar altı kuyu açıldığını ve bunların üretim kuyusuna çevrilmekte olduğunu, 10 kuyuya ulaşınca gaz üretimine geçileceğini ifade eden Dönmez, "O bölgede 40'a kadar kuyu kazacağız, ilk 10 kuyuyu kazdıktan sonra ilk faz dediğimiz birinci etapta üretime geçmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU