Galatasaray'da kötü gidiş sürüyor... Kelleci: İki farklı Terim var, hangisini izletecekse o da Galatasaray'ın kaderini belirleyecek

Kayserispor yenilgisi sonrası 11. sıraya gerileyen Galatasaray'da kötü gidiş sürüyor. Spor yorumcusu Serdar Kelleci, son 4 lig maçında galip gelemeyen Galatasaray'ı Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 10 puan kaybetti / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 6. haftasında Yukatel Kayserispor'a konuk olan Galatasaray, rakibine 3-0 yenildi ve son 4 maçında 10 puan kaybetti.

Kadir Has Stadı'nda oynanan maçta, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, birçok oyuncuyu dinlendirdi ve rotasyonlu bir kadro ile sahaya çıktı.

Muslera, Yedlin, Alpaslan, Nelsson, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Assunçao, Emre Kılınç, Feghouli, Oğulcan Çağlayan ve Mostafa Mohamed ilk 11'i ile maça başlayam sarı-kırmızılılarda yeni transfer Gustavı Assunçao ilk kez forma giydi.

Müsabakada 39. dakikada Mame Thiam gol perdesini açıp takımını 1-0 öne geçirirken, Emrah Başsan'ın 45. dakikada attığı golle ilk yarı 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle noktalandı.

 

Thiam-AA (1).jpg
Mame Thiam, golleriyle geceye damga vurdu / Fotoğraf: AA

 

İkinci yarıda Kerem Aktürkoğlu, Olimpiu Morutan ve Ömer Bayram'ı oyuna alan Terim, Feghouli, Emre Kılınç ve Van Aanholt'u kenara aldı.

Dakikalar 53'ü gösterdiğinde kazanılan penaltıyı gole çeviren Thiam, skoru 3-0'a getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabaka Kayserispor'un 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray, son 4 lig maçında galibiyet alamadı

UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri nedeniyle sezonu erken açan Galatasaray, Süper Lig'de 2021-22 sezonuna Giresunspor ve Hatayspor galibiyetleriyle başladı.

Sonrasında oynadığı Kasımpaşa ve Trabzonspor karşılaşmasından beraberlikle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, söz konusu karşılaşmalarda 2-0 öne geçse de skoru koruyamadı ve 1'er puana razı oldu.

Ligin beşinci haftasında Aytemiz Alanyaspor'a 1-0, dün akşam ise Yukatel Kayserispor'a 3-0 mağlup olan sarı-kırmızılılar, puan cetvelinde 11. sıraya gerileyerek 6. haftalar itibarıyla son 32 sezonun en kötü dönemini geçirdi.

 

Serdar Kelleci-Independent Türkçe.jpg
Serdar Kelleci / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Kelleci: Fatih Terim inadından vazgeçerse Galatasaray kazanır

Spor yorumcusu Serdar Kelleci, sezon başından bu yanan inişli çıkışlı bir grafik sergileyen ve kötü gidişini sürdüren Galatasaray'ın son durumunu Independent Türkçe için değerlendirdi.

Kayserispor karşısında kötü bir Galatasaray olduğunu söyleyen Kelleci, bunun gerekçelerini şöyle sıraladı:

Bunun birinci sırasına kadro istikrarını yazarım. İkincisi iyi rakip analizi yapılmamış diyebilirim. Üçüncü ise Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın çok iyi analiz yaptığını söyleyebilirim. 

"Galatasaray'da iki tür oyuncu oluşmaya başladı" diyen Kelleci, "Özverili ve kaliteli, diğer tarafta ise kaliteyle ilgili ciddi bir fark olan oyuncular var. Bu da oyuna sirayet ediyor. Dolayısıyla oyun anlamında kopukluklar yaşanıyor. Bir maç veya bir devre çok iyi bir Galatasaray varken, başka bir devre veya maçta kötü bir Galatasaray seyredebiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Morutan-AA (1).jpg
Galatasaraylı Morutan, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil oldu / Fotoğraf: AA 

 

"Rotasyon kararı doğru olmadı çünkü rakip analizi iyi yapılmamış"

Lazio ve Alanyaspor maçları sonrası Fatih Terim'in Kayserispor karşısında yaptığı rotasyon spor kamuoyunda sıkça eleştiriliyor.

Kelleci, kadro rotasyonu için seçilen Kayserispor maçının yanlış tercih olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Doğru bir karar olmadığını düşünüyorum çünkü rakip analizi iyi yapılmamış. Bunu yapmış olsalardı rotasyon bu maçta gerçekleşmezdi. Çünkü Mame Thiam'ın ısrarla içe kat eden bir oyunu vardı ki bunu geçen maçta Hatayspor karşısında da denediler. Galatasaray da o noktada Yedlin ile karşılık vermeye çalıştı. Orada Gustavo'nun olması aslında iyi rakip analizi yapılmadığının başka göstergesi. Gustavo geldiği Famalicao takımında daha fazla derinde bekleyen bir 6 numara oyuncusuydu. Bu da stoperlerin arasında daha fazla konumlanmasını beraberinde getiriyor. Senin 6 numaran daha derinde konumlanırsa Thiam'ı da daha geride beklemesi gerekir ve önünde koridor açarsın. Orada daha önde karşılayacak bir oyuncu olması gerekiyordu. Bu da hem kendi takımının hem de rakip analizinin yeterli olmadığının bir başka ispatı. 

"Terim, futbolcunun bir maç kötü oynamasını referans kabul etmeye başladı, geçmişte daha cüretkardı"

Birçok yeni oyuncunun yer aldığı Galatasaray'da futbolcular arasındaki iletişim kopukluğuna da dikkat çeken Kelleci, "Oyuncularda sadece futbol anlamında değil aralarındaki iletişimin de çok kuvvetli olmadığı aşikar, bunun sahaya sirayet ettiğini görebiliyoruz. Yeni futbolcuların eklendiği bir takımdan bahsediyoruz bu doğal. Bir süreye ihtiyacı var ama bir tek bununla da özetleyemeyiz. Bundan ziyade Galatasaray'da Fatih Terim'in kadro istikrarı konusunda bir futbolcunun bir maç veya bir devre kötü oynamasını referans kabul etmeye başladı. Oysa ki geçmişte bu konuda biraz daha cüretkar davranabiliyordu" şeklinde görüş belirtti.

"Düzeltilmesi gereken bir numaraya yazacağımız madde kadro istikrarı" 

Galatasaray'da mevkilerin belirli bir oyuncusu olmadığını kaydeden Kelleci, şu örneği verdi:

Bu dönemde Galatasaray'ın santraforu kim? Diagne mi, Muhammed mi yoksa Halil mi? Ya da sağ ön oyuncusu Feghouli mi, Morutan mı, Oğulcan mı olacak? Solda sürekli Babel görev alacak mı? Bu da hep kadro istikrarına çıkıyor. Galatasaray'ın ilk 11'i belli olmadığı, sokaktaki çocuğa saydıramadığın sürece bu sonuçların gelmesi çok muhtemeldir. Düzeltilmesi gereken bir numaraya yazacağımız madde kadro istikrarı. 

"Oyuncu 'taraftar ne der' diye düşünmeye başladığında muvaffak olması çok zor" 

Son dönemde yaşanan taraftar-futbolcu gerilimine de değinen Kelleci, bu durumun yarattığı ve yaratacağı olumsuzlukları şöyle yorumladı:

Geçmiş dönemde Galatasaray 14 yıl şampiyon olamadı. O dönemki sabrı şu anki taraftar profilinden beklemek biraz fazla beklentiye yol açar. Bunun gerçekleşmesi, taraftarın o profile bürünmesi mümkün değil. Burada futbolculara taraftarın tepki vermesi kadar doğal bir şey yok. Pandeminin de herkesin sinirlerini iki katı bozduğu gerçeğini göz ardı etmemek gerekiyor. Verdiğimiz tepkiler biraz olağanüstü tepkiye gitmeye başladı. Taraftarlar da aynı şekilde davranıyor bunun da etkisi var. Hocanın da bir inadı var. Babel, Ömer Bayram gibi oyunculara bu dönemde süre vererek onların da kredisini tüketmeye başlıyor. Ömer Bayram'ı Kayserispor maçında izledik. Önünde boş alan var ceza sahası içerisinde üç Galatasaraylı var. Orta yapması gerekirken pas vermeyi tercih etti. Keza geçen hafta Yedlin, orta yapması gereken çok müsait pozisyonda taraftar tepkisinden dolayı yine pas vermeyi tercih etti. Oyuncu 'taraftar ne der' diye düşünmeye başladığında zaten atak sonlanıyor. Futbolcuyu buna sevk ettiğinde muvaffak olması çok zor. 

 

Muhammed-AA (1).jpg
Galatasaray'da Mustafa Muhammed, mücadeleye ilk 11'de başladı / Fotoğraf: AA

 

"Ocak ayına kadar puan kaybedersen şampiyonluğu bu sefer averajla değil puanla kaybedersin"

Teknik direktör Fatih Terim, Kayserispor maçı sonrası daha önceki sezonlarda olduğu gibi bir kez daha ocak ayını işaret etti.

Terim'in "Ocak ayı" söylemini de yorumlayan Kelleci, görüşlerini şöyle paylaştı:

Bunu 'transfer' olarak mı yoksa 'ocak ayına kadar bu takım hazır olacak mı' şeklinde okumalıyız? Fatih Hoca bunun tam anahtarını vermedi ama eğer bahsettiği transferse Galatasaray'ın ve Türk takımlarının böyle bir lüksü olmadığını düşünüyorum. Ocak ayında 4-5 transfer daha yapacaksa Galatasaray'ın bazı oyuncular konusunda yine yanıldığını görebiliriz. Galatasaray'ın artık çok fazla yanılmaya ihtiyacı yok. Bu konuda bahsettiğimiz şey transferse... Ben transferden ziyade 'bu takım ocak ayına kadar hazır olacak' şeklinde yorumladım ama geçen sene Galatasaray averajla şampiyonluk kaybetti. Ocak ayına kadar puan kaybedersen bu sefer averajla değil puanla kaybedersin şampiyonluğu! Ocak ayına kadar Galatasaray öyle bir süre istiyorsa, puan kayıpları böyle devam ederse, geçen sezon olduğu gibi son ana kadar şampiyonluğu kovalamaktansa erken havlu atar. 

"İki farklı Fatih Hoca var, bize hangisini izletecekse o da Galatasaray'ın kaderini belirleyecek" 

Yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen Galatasaray'ın umut vadeden birtakım olduğunu ve bunu belirli maçlarda ve devrelerde ortaya çıkardığını aktaran Kelleci, sözlerini şöyle noktaladı:

Her şeye rağmen Galatasaray'da bir ışık görüyorum. Nedir o ışık? Lazio maçında oynanan oyun. Birkaç maçta gösterilen ilk yarı performansları. Bunları yapan ve bu futbolu oynatan, Trabzonspor maçındaki gibi oyuncu değişikliklerini gerçekleştiren Fatih Hoca. İki farklı Fatih Hoca var. Bize hangi oyununu izletecek o da Galatasaray'ın kaderini belirleyecek bu sene. Fatih Terim inadından vazgeçerse Galatasaray kazanır.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU