Erdoğan’dan “burs” açıklaması: Elinize dizinize dursun

“Zincir marketlerdeki ciddi fiyat farklılıklarını süratle kaldıracağız”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin günlük 22 liraya karşılık gelecek şekilde aylık 650 lira olan bursların yeterli bulunmaması şikayetiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada 2020 yılını hatırlatarak "Biz geldiğimizde 45 liracıktı, elinize dizinize dursun" dedi.

Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi. Son günlerde siyasetin gündeminde önemli bir yer tutan fahiş fiyatlar ilgili konuşan Erdoğan, şu görüşlerini dile getirdi:

Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz.Gerekli bakan arkadaşlarımızın vesilesiyle bu konuda adım atacağız. Bu konuda büyük yatımlar yaptık. Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle buralardaki ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız.


 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"45 liracık"

Öğrencilerin en büyük şikayet konularından birisi olan yurt sorunu ve öğrenci kredi-bursları hakkında da konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Bizim dönemimizde bir milyon yatak kapasiteli, lüks yurtlar yaptık.  Bunların yalanlarına inanmak bir defa mümkün değil. Biz göreve başladığımızda üniversite öğrencilerinin bursları 45 liracıktı. . Ya elinize dilinize dursun ya. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden nereye geldi?  Bunun yanında artık, artık neredeyse asgari ücret civarında bir ödeme alıyorlar. Bunlar bunu görmek istemiyorlar. Bu harçları biz kaldırdık.

"Abartılacak bir sorun yok ki"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti:

Yurt konusunda Türkiye'de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bay Kemal'e kalırsa ne yaparsanız yapın yediremezsiniz, çünkü onun dünyası farklı. Dikili bir ağacı yok ama yalan bunda bol. Onunla beraber hareket eden bazı medya grupları var, onlar karalama kampanyasını sürdürüyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun şekilde yalan atıyor, bir senede bu sorunu bitirecekmiş. Abartılacak bir sorun yok ki, ne abartıyorsun. Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan adımlar hiçbir dönemde atılmış değil.

“Vatandaş memnun”

Erdoğan, tarım gündemiyle ilgili olarak da şu görüşlerini dile getirdi:

Diyor ki çiftçi battı. Ben daha bir gün önce şeker pancarıyla ilgili fiyat açıkladım. Açıkladığım fiyat ne? Yüzde 25 şeker pancarına bir zam yaptık. Çaydaki zam enflasyonun çok çok üzerinde. Fındık da keza öyle. Bütün bunlar gerçekken adam çııyor yalanın daniskasını atıyor. Benim vatandaşım ne diyor? Gayet memnun. Şehirleri dolaşıyorum. Nerede ne var hepsini görüyoruz. Bunların yalanlarına inanmak mümkün değil.

Cumhurbaşkanı, seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesiyle ilgili gündem için de “Temennimiz odur ki inşallah 2023 seçimlerine girerken çok daha faklı bir şekilde girelim” dedi.

Erdoğan, konuşmasının bir kısmında geçen günlerde piyasaya sürülen “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabının tanıtımını yaptı ve kitabının birçok farklı dilde basıldığını ifade etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU