Yeni salgın uyarısı: Çin ve Güneydoğu Asya'da her yıl 400 bin kişi başka virüslerle enfekte oluyor

Yapılan bir araştırmaya göre, her yıl 400 bin kişi koronavirüsün başka türlerine yakalanıyor. Bu durum Kovid-19 gibi yeni bir salgına neden olabilir

Fotoğraf: Reuters

Singapur'da yapılan bir araştırma, Çin ve Güneydoğu Asya'da her yıl binlerce kişinin Kovid-19'a benzer çeşitli koronavirüs hastalıklarına yakalandığını ve bunun yeni salgına yol açabileceğini ortaya koydu.

Sputnik Türkçe'nin haberine göre; ABD merkezli sivil toplum kuruluşu EcoHealth Alliance ile Singapur'daki Duke-NUS Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmada, her yıl ortalama 400 bin kişinin bu virüslerle enfekte olduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Semptomları hafif ve bulaş oranı çok düşük olduğu için tanı konulamadığının ifade edildiği araştırmada, Kovid-19'a benzer yeni bir salgın olasılığı konusunda uyarıda bulunuldu.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından desteklenen araştırmayla ilgili açıklamalarda bulunan Sydney Ünivesitesi’nden Edward Holmes, ‘’Bu, muhtemelen insanların hangi sıklıkla yarasalardan bulaşan SARS bağlantılı kornavirüsle enfekte olduğunu ölçen ilk araştırma denemesi’’ diye konuştu.

Araştırmada, Asya alt kıtasının koronavirüsle enfekte olabilen yaklaşık iki düzine yarasa türüne ev sahipliği yaptığı belirtildi. En tehlikeli bölgeler ise Güney Çin, Myanmar, Laos, Vietnam ve Endonezya'nın bazı bölgeleri.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU