Aksakal'dan Suriye'den çekilme açıklaması: Son terörist etkisiz hale getirilmeden çekilme vatana ihanettir

"Esad'ın Rusya Federasyonu devlet başkanı Viladimir Putin ile yakın zamanda yaptığı özel görüşme bölgemizde yeni gelişmelerin yaşanacağına işaret etmektedir"

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, gerçekleştirdiği basın toplantısında ülke ve dünya gündemini değerlendirdi / Fotoğraf: DSP

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Moskova'da görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki "yasa dışı yabancı güçleri" ülkede birliğin sağlanmasında engel olarak nitelendirmesine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun önceki gün açıkladığı Suriyeliler dahil tüm sığınmacıların kendi ülkelerine gönderilmesi yönündeki kararlılıklarının, DSP olarak öteden beri önerdi bir uygulama olduğunu belirten Aksakal, "Türkiye Batı’nın sığınmacı deposu değildir! Niyet doğrudur, en kısa sürede sonuçlandırılmalıdır" dedi.

"Olsa olsa ABD’yi ilgilendirecek bir çağrıdır"

Suriye devlet başkanı Beşar Esad’ın Rusya Federasyonu devlet başkanı Viladimir Putin ile yakın zamanda yaptığı özel görüşmenin bölgede yeni gelişmelerin yaşanacağına işaret ettiğini kaydeden Önder Aksakal, "Suriye topraklarında bulunan "davetsiz devletlerin ülkelerine geri dönmeleri" gibi bir çağrı olsa olsa ABD’yi ilgilendirecek bir çağrıdır. Tabii, bir de ABD himayesinde görev yapan Fransa buna muhatap olacaktır. Türkiye devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırımızda konuşlandırılmış ve beslenen terör yuvaları tamamen dağıtılmadıkça, son terörist etkisiz hale getirilmedikçe asla geri çekilmemelidir. Aksi açıkça vatana ihanettir" dedi.

"İzmir’in sahillerindeki serin suları yeniden hatırlatmak ve yaşatmak hiç de zor olmayacaktır"

Türkiye’yi birkaç cephede meşgul etmeye çalışacak olan küresel sistem ilk etapta Yunanistan kozunu oynamak isteyeceğini,  bu amaçla Ege denizinde bulunan ve uluslararası anlaşmalar çerçevesinde silahlandırılması yasak adaların ısrarla ağır silahlarla teçhiz edilmesi ve bunun adalarda ziyaretlerle tahrik boyutuna taşınması olabileceğini kaydeden DSP Genel Başkanı, şöyle konuştu:

"Türk milleti her daim devletinin ve ordusunun emrindedir. Böyle bir çılgınlık yapmayı denemeye kalkanlara 9 Eylül’de İzmir’in sahillerindeki serin suları yeniden hatırlatmak ve yaşatmak hiç de zor olmayacaktır. Ege adalarındaki Yunan işgalinin ortadan kaldırılması için bir strateji ortaya konulması ve gündeme getirilmesi, karşı hamle olarak etkili sonuçlar doğuracaktır"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU