Sigara üreticisi Philip Morris, astım ilacı üreticisi Vectura'yı satın alıyor

Şirketin CEO'su açıklamasında, "Vectura'yı satın alarak önemli bir dönüm noktasına ulaştık" dedi

Fotoğraf: AA

Sigara üreticisi Philip Morris (PMI) , Birleşik Krallık'taki astım ilacı üreticisi Vectura'yı yaklaşık 1 milyar sterlin karşılığında satın alma konusunda anlaştı. 

Reuters'ta yer alan habere göre, PMI "tütün ürünleri sektöründen çıkma" ve sağlık ürünlerine geçme planı kapsamında Vectura'yı satın almaya çalışıyordu.

PMI CEO'su Jacek Olczak, "Vectura'yı satın alarak önemli bir dönüm noktasına ulaştık ve teklifimizi koşulsuz hale getirmek ve PMI'ı çoğunluk hissedarı yapmak için gereken yüzde 50'yi aşarak şirket hisselerinin yüzde 74'ünü almaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vectura'yı almak için için özel sermaye şirketi Carlyle Group ile yarış halinde olan PMI, şansını artırmak için teklifini konkordato planından devralma teklifine çevirmişti.

Bu geçiş, PMI'nin Vectura hisselerinin yüzde 50'sinden biraz fazlasını satın alması için hissedarların desteğini almasını gerektirmişti.

Philip Morris, anlaşma için yasal izinleri ve Vectura yönetim kurulunun onayını aldı, ancak sağlık sektörü, bir tütün şirketinin sigaraların neden olduğu hastalıkları tedavi ederek para kazanması fikrini sorguluyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU