İnce: Ne cumhur ne millet, tek yol memleket diyoruz

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce her partinin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarması gerektiğini belirterek, "Bu adaylar ikinci tura kim kalırsa onun için destek veririm diye de söz vermelidir" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @MemleketimParti

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hafta sonu gerçekleşecek büyük kurultay öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Genel başkan adayının kongre öncesi üyelerin oylarıyla belirlendiğini aktaran İnce, "Delege ağalığına son verdik. Tüzüğümüze göre genel başkan adayını, cumhurbaşkanı adayını üyeler belirliyor. Bugün için Muharrem İnce rakipsiz görülebilir ama bizim yaptığımız iş göstermelik değil. Türk siyasi hareketinin demokratikleşmesi için atılan en büyük adım Memleket Hareketi tüzüğüdür" diye konuştu.

"İktidar ve  muhalefet birbirinin kopyasıdır"

İnce şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biz milletimize ne cumhur ne millet, tek yol memleket diyoruz. Bu partinin kalıcı olacağından kimse tereddüt etmesin. İktidar ve  muhalefet birbirine benzemektedir birbirinin kopyasıdır. Alın tüzüklerini fark yoktur kendi partilerinde demokrasi olmayan millete nasıl demokrasi getirecek.

"Cumhurbaşkanı aday adayıyım"

İttifaklara katılma kararı gibi kritik konuları parti içi referandumla çözeceklerini kaydeden İnce, "Memleket Partisinin cumhurbaşkanı aday adayı Muharrem İnce'dir. Şimdilik adayım diyemiyorum aday adayıyım diyorum. Buna üyelerimiz karar verecek" diye kouştu.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda hangi adayı destekleyeceklerini de üyelere soracaklarınının altını çizen İnce "Kesinlikle öyle yapmalıyız. Emin olun burada söz veriyorum üyelere soracağız" dedi.

"Tek aday matematik bilmeyenlerin işidir"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde herkesin kendi adayını göstermesi gerektiğini belirten İnce, "Tek aday önerisi matematik bilmeyenlerin işidir, doğru değildir" dedi. 

İnce şunları kaydetti:

Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener ayrı ayrı aday olmalıdır. Muharrem İnce aday olmalı. HDP kendi adayıyla çıkmalıdır. Buna rağmen Erdoğan 50+1 alıyorsa yapılacak bir şey yok zaten. Bu adaylar ikinci tura kim kalırsa onun için destek veririm diye de söz vermelidir.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU