"Sadece aşı olmayanlar için" iş ilanı veren şirkete tepki yağdı

Gönderi sosyal medyadaki müşterilerin tepkisini çekti

Kanada'da aşılama faaliyetlerinin hızlandırıldığı bildiriliyor (AP)

Kanada merkezli bir kano şirketinin sahipleri, sadece aşı yaptırmamış olanların başvurabileceği tartışmalı bir iş ilanı açtı.

Souris River Canoes isimli şirketin iş ilanında "KOVİD-19 aşılarından herhangi birini vurulduysanız lütfen BAŞVURMAYIN" dendi.

Sadece aşı olmamış kişileri değerlendirmeye alacağız.

Evli bir çift olan şirket sahipleri, iki tam zamanlı ve bir yarı zamanlı pozisyon için çalışan arıyordu. Yenilenme ihtimali olan pozisyonların süresi 6 aylıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gönderi sosyal medyadaki müşterilerin tepkisini çekti. Müşterilerden Rob Prdn, Facebook'ta, "Pandeminin bu aşamasında istihdam koşulu olarak personelin Covid-19 aşısı olmamasını istemek hem sorumsuz hem de pervasızca" dedi.

Duyuru Twitter'da da viral oldu ve olumsuz Google incelemelerine neden oldu.

Şirket sahipleri Keith ve Arlene Robinson'ın eleştirilere verdiği yanıtlar tepkiyi katladı. Reddit'te yayımlanan bir e-postada şu ifadeler yer alıyordu:

Hükümetin ve şirketlerin aşı mecburiyeti ve aşı pasaportu kullanarak kişilerin sağlık özgürlüğü hakkına yönelttiği zorbalığa karşıyız.

Şu ifadeleri eklediler:

Tıpkı bizim kendi işe alım kararlarımızı verme hakkımız olduğu gibi, yargılayıcı tutum ve görüşleriniz de sizin hakkınız.

Halkla ilişkiler uzmanı Wojtek Dabrowski, Financial Post'a yaptığı açıklamada iş ilanının müşterilere yanlış bir mesaj verdiğini söyledi. Dabrowski şunları söyledi:

Ne zaman itici, saldırgan ve sadece aşı olmayanların gelip şirketinizde çalışmasını istemek kadar açıkçası birçok kişi için tehlikeli bir şeyi ortaya atsanız başarılı bir işletme yönetmenin önüne geçmiş olursunuz.

Söz konusu iş ilanı, Kanada genelinde aşı mecburiyetinin arttığı dönemde geldi. Çeşitli sektörlerden işverenler, çalışanlarına aşı olmalarını veya başka bir iş bulmalarını söylüyor.

Souris River Canoes, The Independent'ın yorum isteklerine yanıt vermedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU