Akşener: Millet İttifakı’nda en küçük bir sorun yok

"Kılıçdaroğlu ile benim aramda da herhangi bir sorun yok. Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile oluşturdukları Millet İttifakı’nda “sorunlar yaşandığı” iddiasını kesin bir dille reddetti.

Halk TV yazarlarından gazeteci Fikret Bila, bugünkü köşesinde İYİ Parti lideriyle yaptığı görüşmeye yer verdi.

Bila’nın aktardığına göre Akşener, “Millet İttifakı’nda en küçük bir sorun yok. Uyumlu bir biçimde çalışıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ile benim aramda da herhangi bir sorun yok. Millet İttifakı olarak yerel seçimlerde İstanbul’u, Ankara’yı nasıl kazandıysak, aynı modelle cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız. Sık sık söylüyorum Millet İttifakı’nın adayı Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı olacak” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aday nasıl belirlenecek?

Akşener, Cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda bir sorun yaşanıp yaşanmayacağına yönelik soruya da “Hayır. Bir sorun yaşanmaz. Millet İttifakı kimi aday gösterirse hep birlikte çalışırız ve seçimi alırız” diyerek yanıt verdi.

Akşener, partisinden Cihan Paçacı’nın Kılıçdaroğlu’na yönelttiği “Madem ortak hükümet kuracağız önce bizimle konuşması gerekmez mi” şeklindeki eleştiriyle ilgili de açıklama yaptı.

İYİ Parti lideri, şunları kaydetti:

Bu konuda da bir sorun yok. Sayın Kılıçdaroğlu da açıkladı. Cumhur İttifakı’nda hiç kimse kendi görüşünü söyleyemediği için Milet İttifakı’nda herkesin kendi görüşünü söyleyebilmesi sorun gibi yansıtılıyor. Millet İttifakı’nda demokrasi var. Cumhur İttifakı’nda ise herkes liderden korkuyor. Cumhur İttifakı duygusal bir ittifak. İşte, ‘mezara kadar beraberiz’ söylemi kullanıyorlar. Duygusal söylemler. Biz ise Millet İttifakı olarak rasyonel bir ittifakız. İttifak içinde her parti kendi kurumsal kimliğini elbette koruyor. CHP yüz yıllık bir parti. Yerleşik kurumları, kurulları, gelenekleri, söylemleri var. Biz ise çok yeni bir partiyiz. Bu nedenle bazen iyi niyetle yapılmış açıklamalar yanlış da anlaşılabiliyor. Ama dediğim gibi hiçbir sorun yok.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU