İmamoğlu: Kanal projesiyle İstanbul'a 2 milyon insan daha yerleştirilmek isteniyor

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İBB'nin topladığı yardım paralarının bloke edilmesiyle ilgili, "Ne bu dünyada ne öbür dünyada ne de hukuk önünde o işe imza atanlar hesap veremeyecekler. Kul hakkı yiyorlar şu anda" dedi

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin “katılımcı bütçe projelerini” kamuoyuna tanıttığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak için İBB tarafından toplanan yardım paralarına bloke konmasıyla ilgili açıklamakarda bulunan İmamoğlu "Ne yazık ki İstanbullunun beş milyon liraya yakın parası bir yılı aşkın süredir bloke edilmiş bir biçimde hesapta duruyor. Yazıktır, günahtır" dedi.

5 milyon liranın binlerce insanın salgın döneminde "yarasına merhem olacağını" söyleyen İmamoğlu, "Siyasi bir akılla engellendi. Şimdi, ‘Yok efendim kime iade edildi?’ Yani zaten bu bloke. Bize bir şey iade edilmedi. Para hesapta duruyor. E yardımı yapanlara mı iade edildi? Öyle bir şey de yok. Çünkü para hesapta duruyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şöyle devam etti: 

Oradaki 5 milyonun o hesaplarda durması üzerinden ne bu dünyada ne öbür dünyada ne de hukuk önünde o işe imza atanlar hesap veremeyecekler. Kul hakkı yiyorlar şu anda. Niye? İki türlü yiyorlar: Bağış yapmak isteyen vatandaşların o vicdani hamleleri önünde suçlular. Yine ihtiyacı olan vatandaşların bir yarasına merhem olacak o paraların onlara ulaşmamasından ötürü de suçlular. Bu kadar net. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"O alanı deşifre edeceğiz"

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kanal projesiyle İstanbul'a 2 milyon insanın daha yerleştirilmek istendiğine dikkat çeken İmamoğlu şunları söyledi:

Biz, projeyi milyonlarca insana soruyoruz, ya siz, İstanbul'a iki milyon insanı yerleştirmek için acele ediyorsunuz. İstanbul'un böyle bir şeye tahammülü yok ve İstanbul'un hiçbir kurumuna sormuyorsunuz. İstanbul'un en ana kurumu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sormuyorsunuz. Açılan davaları yok sayıyorsunuz. ‘Ben konut yapacağım orada’ diye bir hamleyle yola çıkıyorsunuz. Davamızı açacağız. O alanı deşifre edeceğiz. Alanı deşifre ettiğimiz gibi, süreci takip edeceğiz. Her zaman söylüyorum: Siyasi ömürleri de yetmeyecek. Devletin, milletin parasını heba ettirmeyeceğiz. İstanbul'u yok etmelerine fırsat vermeyeceğiz. 2 milyon insanı daha… Kaldı ki bu hiçbir zaman bir hat çizemezsiniz bu tür girişimlerde. O hep büyür. Virüstür. Bulaşır ve devam eder. 2 milyonla kalmaz. Milyonlarca insan demektir. Zaten İstanbul'un böyle bir hacmi yoktur, kapasitesi yoktur. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU