İmamoğlu’ndan bloke edilen bağışlarla ilgili açıklama: Bırakın paralar ihtiyacı olan insanlara ulaşsın

İmamoğlu, İBB’nin bloke edilen bağış paralarına ilişkin, “Hala iade edilmedi. Mahkemenin adaletli bir şekilde karar vereceğine inanıyoruz” dedi

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE 1 TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesinde sabırlı olunması gerektiğini ifade eden İmamoğlu, “Dünyanın en büyük kentlerinden biri olan İstanbul da büyük bir sınav veriyor. Ülkemiz büyük bir sınav veriyor. Bu sınavı verirken, konunun özünü odaklanmak lazım” dedi.

“Bir makamı devraldık ve onun gereğini yapıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’u kaybedersek, Türkiye’yi kaybederiz” sözlerinin hatırlatıldığı bir soruya cevap veren İmamoğlu, “Ben şöyle düşünüyorum: Kim kazandı? Kim kaybetti? Ya da siyasette kişisel, bireysel duygular üzerinden kazanımların, kaybedişlerin ne önemi vardır?” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şunları kaydetti:

Ben, bunu anlamam. ‘Bu bir zaferdir’, ‘Seçimi kazandım’ gibi tarifleri hiçbir zaman yapmadım. Hiçbir seçim döneminde yapmadım. Ortaya koyduğumuz şey, bir görevi devralmak. Yani millete ait olan bir makamı devraldık ve onun gereğini yapıyoruz. Dolayısıyla bir kere böyle bir tarifi doğru bulmayan bir kişiyim. Bu tarif, asla ve asla milli birlik ruhuna uygun değil. Şu anda ben görevimi yapıyorum. 

Bir süreç yaşıyoruz. O bakımdan bilemem; hala o etki ile biz mi engelleniyoruz ya da topluma bir ceza mı verilmek isteniyor? Yani ben, 16 milyondan bahsediyorum onu bilemiyorum. Ama zamanı geldiğinde, 16 milyonun kimi cezalandıracağı hakkında, benim epeyce bir bilgim ve epeyce bir hissiyatım var.

“Askıda faturayı sürdürülebilir hale getireceğiz”

Askıda fatura uygulaması hakkında bilgi veren İmamoğlu, “ Şu an itibariyle, neredeyse 135 bin ailenin faturası ödendi. Bunu ödeyen, bizim vatandaşlarımız gene. O kadar güzel ki; veren el, alan eli görmüyor. Tam da bizim ahlakımıza, inancımıza, vicdanımıza uygun bir biçimde. Muazzam bir örnek” dedi.

“Bloke edilen paralar için mahkemenin kararını bekliyoruz”

İBB’nin koronavirüs salgını sürecinde topladığı bağış paralarının bloke edilmesiyle ilgili İmamoğlu, “Hala iade edilmedi. Mahkemeye başvurumuz var. Hala mahkemenin adaletli bir şekilde karar vereceğine inanıyoruz ve bu süreci sonlandıracağını düşünüyoruz” dedi.

Bu kararın siyasi ihtiras üzerinden verilmiş bir karar olduğunu belirten İmamoğlu şunları kaydetti:

Gerçekten içimi acıtıyor. 100 lira, 200 lira, 300 lira fatura ödendiğinde ne denli mutlu olduğunu gördüğüm aileler, bildiğim aileler bu İstanbul'da on binlerce var. O parayla kimleri mutlu edeceğimizi hissettiğimde, içim sızlıyor. Kızıyorum da biraz açıkçası. O bakımdan bu yanlıştan bir an önce dönmelerini, mahkemenin bu konuda süre uzatmadan karar vermesini ve o parayı serbest bırakıp, vatandaşlara bizim bunu ulaştırmamızı bekliyoruz bir an önce. Kardeşim, bizi yargılıyorsanız zaten soruşturma açtınız; yargılayın. Ama bırakın bağış yapmış insanların paraları, bir an önce ihtiyacı olan insanlara ulaşsın Ayıptır, yazıktır; başka bir şey demiyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU