Marvel, Örümcek-Adam'ın geçmişine dair önemli hayran teorisini doğruladı

"What If...?"in son bölümü laf arasında önemli bir açıklama içeriyor

What If...?, 11 Ağustos'ta Disney+'ta yayımlanmaya başlamıştı (Marvel Studios)

Marvel, What If...?'in son bölümünde Örümcek-Adam hakkında uzun süredir devam eden hayran teorisini görünüşe göre doğruladı.

Disney Plus'ta haftalık yayımlanan dizi, Marvel Sinematik Evreni'nin ana zaman çizelgesinden ayrılan alternatif gerçekliklerde geçiyor.

Dizinin son bölümünde, Kaptan Amerika, Iron Man ve Doktor Strange de dahil insanları zombiye dönüştüren bir virüs Dünya'yı yerle bir ediyor.

Söz konusu bölüm, Marvel Sinematik Evreni'nde Tom Holland'ın canlandırdığı ve geçmişi hakkında küçük ama çok önemli bir bilgi veren Örümcek-Adam'ın görüntüsünü içeriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ben Amca'nın varlığı orijinal çizgi romanlardaki Örümcek-Adam'ın başlangıç hikayesinin önemli bir parçası. Ben Amca'yı küçük çaplı bir hırsızın öldürmesi Peter Parker'a Örümcek-Adam olma ilhamı vermişti.

Ben Amca'nın ölümü Sam Raimi'nin Örümcek-Adam üçlemesi ve Andrew Garfield'ın başrolde olduğu İnanılmaz Örümcek-Adam (Amazing Spider-Man) filmleri de dahil Örümcek-Adam'ın neredeyse bütün uyarlamalarında yer aldı.

Bununla birlikte hikaye Marvel Sinematik Evreni'nde Peter'ın May Hala (Marisa Tomei) tarafından büyütülmesiyle başlıyor. Ben Amca'dan hiç bahsedilmemesi; Ben Amca'nın ekran dışında ölüp ölmediği, asla var olup olmadığı veya Marvel Sinematik Evreni'nde bir yerlerde hâlâ yaşayıp yaşamadığı konusunda hayranları tartışmaya itmişti. 

Fakat Peter Parker'ın What If...?'in en yeni bölümünde yer alması tartışmaya nokta koymuş gibi görünüyor.

Peter'a, Happy Hogan'ı kaybetmesinin ardından ölüm karşısında nasıl olup da hâlâ iyimser kaldığı sorulur. Peter, "Alıştırma yaparak, sanırım" diye cevap verir.

Annem, babam, Ben Amca, Bay Stark... Çok şey kaybettim. Ama May Halam 'Onlar gülemezken biz gülümsemeye devam etmezsek biz de ölmüş kadar oluruz' der.

Örümcek-Adam'ın Marvel Sinematik Evreni'ndeki bir sonraki yolculuğu Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home) aralıkta vizyona girecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU