Buldan: Seçim barajının sıfıra indirilmesi Türkiye'nin demokratikleşmesi için elzem

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İktidar kendi ortağına seçim barajını indirerek kıyak geçmeye çalışıyor. Bütün mesele budur" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan parti genel merkezinde düzenlenen Kadın Meclisi Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, iktidarın "kendilerini kurtarabilmek için" seçim barajını indirmeyi planladığını söyledi.

Buldan şunları kaydetti:

Enflasyonu indiremediler, faizi indiremediler, doları indiremediler, işsizliği indiremediler, pandemideki vakaları indiremediler. Şimdi çıkıp geçim derdindeki halka “eh ne yapalım barajı indiriyoruz” diyorlar. Biliyorsunuz, iktidar, kendi yandaş holdinglerine, 5’li çetesine bol bol vergi indirimi yapıyor, kıyak geçiyor. Kendi ortağına da seçim barajını indirerek kıyak geçmeye çalışıyorlar. Bütün mesele budur 

"Kayyım gaspı son bulmalıdır"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buldan, seçim barajı başta olmak üzere, demokratik temsiliyetin önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini dile getirdi. 

Buldan, şöyle devam etti:

Seçim barajı yüzde 7 değil, hiçbir şekilde uygulanmaması gereken anti demokratik bir uygulamadır. HDP Kadın Meclisi olarak ifade ediyoruz barajın sıfıra indirilmesi Türkiye’nin demokratikleşmesi için elzem olacaktır. Demokratik siyaseti engelleyen tüm hukuksuzluklar son bulmalıdır. Kayyım gaspı son bulmalıdır. Seçilmişlere yönelik hukuksuzluklar son bulmalıdır. Halkın iradesi tam olarak parlamentoya yansıtılmalıdır. Bizim tutumumuz bu yöndedir. 

Afgan kadınlarına seslendi

Taliban'ın iktidarı ele geçirmesinin ardından Afgan kadınların yaşadıklarına da değinen Buldan, "Karşı karşıya bırakıldığınız vahşi karanlığa karşı bu topraklarda kadın mücadelesini örgütleyen biz kadınlar olarak her zaman sizlerleyiz. Kadınlar arasındaki dayanışmanın sınırı, coğrafyası, vatanı yoktur. Kadına yönelmiş her türlü şiddet ve sömürüye karşı bu ülkede de, Rojava’da da, Şengal’de de, İran’da da, Afganistan’da da ve dünyanın neresinde olursa olsun her yerde aynı bilinç ve duygudayız. Bu mücadele içerisinde olan başta Afganistanlı kadınlar olmak üzere bütün kadınlara da buradan bir kez daha selam olsun. Acı çekebiliriz, bedel ödeyebiliriz, zaman zaman yorgun düşebiliriz. Fakat asla vazgeçmeyeceğiz. Asla yenilmeyeceğiz. Değişimi kadınlarla başaracağız! Bizler kazanacağız. Kadınlar kazanacaktır" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU