Monica Lewinsky, Bill Clinton'ın ilişki skandalı nedeniyle kendisinden "özür dilemesi gerektiğini" söyledi

Aktivistle eski başkan arasında, yeni dizi "American Crime Story"nin merkezinde yer alan bir ilişki geçmişti

Monica Samille Lewinsky, Rus göçmeni ve Yahudi asıllı Amerikalı bir aktivist (AFP)

Monica Lewinsky, Bill Clinton'ın kendisine bir özür borcu olup olmadığına dair düşüncelerini açıkladı.

Şiddet ve zorbalık karşıtı aktivist 7 Eylül Salı Günü, Impeachment: American Crime Story'nin prömiyerinden saatler önce Today programında Savannah Guthrie'ye konuştu.

Dizide Clinton'ın Lewinsky'yle ilişkisi ve 1998'de Temsilciler Meclisi tarafından görevden alınmasına yol açan koşullar ekrana uyarlanıyor. Lewinsky dizinin yapımcılarından biri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Guthrie, Lewinsky'ye, "Hiç onunla konuşabilmek istedin mi? Bunca yıldan sonra sana bir özür borçlu olduğunu düşünüyor musun?" diye sordu.

Lewinsky şöyle cevap verdi: “Son 6-7 yılda hayatım değişmeden önce, o kapanışı alamamam konusunda çok şey hissettiğim uzun bir dönem oldu. Ve artık o duyguyu hissetmediğim için çok memnunum. Buna ihtiyacım yok.

Özür dilemek istemeli, tıpkı benim incittiğim ve davranışlarımın incittiği insanlardan her fırsatta özür dilemek istemem gibi.

Clinton, Lewinsky'den kamuoyu karşısında özür dilemişti fakat özel olarak dilemedi. Clinton, Haziran 2018'de Stephen Colbert'e şunları söylemişti:

Söylemek istediğim şey şu: En iyi anlarımdan değildi ama önemli olan bunun 20 yıl önceki çok acı verici bir şey olması; ailemden, Monica Lewinsky'den, ailesinden ve Amerikan halkından özür diledim. O zaman ciddiydim, şimdi de ciddiyim. O zamandan beri her gün olayın sonuçlarına katlanmak zorunda kaldım.

Impeachment: American Crime Story, yerel saatle 7 Eylül'de ABD'de FX kanalında yayımlanmaya başladı. Birleşik Krallık'ta yayına gireceği tarih henüz doğrulanmadı.

Dizinin ilk iki sezonu, ABD'de yayımlandıktan kısa bir süre sonra BBC Two'da yayımlanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU