Milli Gazete yazarı: Yandaşların başı dertte!

"Yandaşlar bir an evvel izlemekte oldukları politikaların yanlışlığını fark edip yöntem değişikliğine gitmezlerse ödeyecekleri fatura daha da ağırlaşacak"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, “yandaş” diye hitap ettiği bir kesimin enflasyon tahminlerinin tutmadığı için “başının dertte olduğunu” söyledi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında “Yandaşlar Ağustos’ta enflasyonun düşmesini bekliyorlardı ama tam tersi oldu ve enflasyon yükseldi! Enflasyon yükselince doğal olarak faizler de kıpırdanmaya başlayacak ve yandaşların faizlerde düşme beklentisi karşılıksız kalacak!” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Niye hep böyle oluyor?” diye soran Milli Gazete yazarı, şunları söyledi:

Çünkü yandaşlar ekonominin kurallarına göre hareket etmiyor ve verilen talimatlarla enflasyonun düşmesini bekliyorlar. Oysa enflasyonu düşürmenin çok basit yolları var. Mesela israftan kaçınmak gibi! Mesela yatırım yaparken üretime ağırlık vermek gibi!  Siz kalkıp ömür boyu zarar edecek bir havaalanının yapılması için talimat verirseniz enflasyonu asla düşüremezsiniz! Siz “üç kuruşa” yapılacak işleri “nasıl olsa cebimizden para çıkmıyor” diyerek “binlerce kuruşa” başkalarına yaptırırsanız yine enflasyonu düşüremezsiniz.

Ekonominin kuralları ile inatlaşmanın anlamsızlığının ortaya konduğunu ifade eden Ceyhan, şöyle yazdı:

Yandaşlar bir an evvel izlemekte oldukları politikaların yanlışlığını fark edip yöntem değişikliğine gitmezlerse ödeyecekleri fatura daha da ağırlaşacak! Onlar enflasyonu düşüremeyecekler ama Allah-u âlem enflasyon onları iktidar koltuğundan aşağı düşürecek!

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU