Hudut namustur" pankartı asan gençten "para karşılığı yaptım" paylaşımı: Videonun tehdit altında çekildiği iddia edildi

Sosyal medyada #AhmetNerede etiketi açıldı. Avukatı ve suçlanan Buğra Kavuncu, paylaşımın tehdit altında yapıldığını savundu

Kendilerini “Öfkeli Genç Türkler” olarak tanıtan grubun üyesi Ahmet Çakmak, çektiği video ile "Hudut Namustur" pankartını para karşılığı astığını açıkladı. Ancak yakınları Çakmak'tan haber alamadıklarını ve videonun zorla çektirildiğini iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada kendilerini “Öfkeli Genç Türkler” olarak tanıtan ve geçtiğimiz günlerde İstanbul’da “Hudut namustur” yazılı pankartlar astıkları gerekçesiyle gözaltına alınan gençlerden Ahmet Çakmak, Twitter hesabı üzerinden bir video yayınladı.

Çakmak paylaşımında, “Bir süre önce ‘Hudut namustur’ yazılı bir pankart astım. Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler, para ve başka şeyler vaadettiler.  Olaylar büyüyünce kullanıldığımı farkettim ve kullanılmaktan pişman olduğum için bu videoyu çektim” dedi.

Ahmet Çakmak kaçırıldı mı?

Pankart nedeniyle gözaltına alınan gençlerin avukatlığını yapan Ali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ahmet’e ulaşamıyoruz. Tehdit altında olduğu videodan anlaşılabiliyor, alıkonulduğunu düşünüyoruz. Biz polise başvuruyoruz, kendisiyle bugün iletişim kuran varsa dmden ulaşsın lütfen” dedi.

Çakmak ise daha sonra yaptığı paylaşımlarda, “Sosyal medya trolleri benim tehdit edildiğimi yazıyor evet iyi partili trolleri tarafından tehdit ediliyorum ama fark etmez biz buradayız” ve “Evet tekrar söylüyorum Hudut namustur ama bunu vatanımı milletimi sevdiğim ve düşündüğüm için söylüyorum birilerine siyasi malzeme olsun diye değil” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe'nin ulaştığı Buğra  Kavuncu ise ilerleyen saatlerde konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklamayı sosyal medyadan yapacağını söyledi.

Buğra Kavuncu: Tehditle yaptırıldığı anlaşılıyor

Artı TV'de Fatih Yapıcı'nın sunduğu "Medya Kritik" programına bağlanan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kendisiyle ilgili suçlamalara yanıt verdi.

Kavuncu, "Konuşmaya değecek bir mevzu değil. Şahsı tanımam. Sadece bu çocuklar pankartları astıklarında haklarında bir gözaltı olduğunda destek olmak için adliyeye gittiğimde hepsi bir aradayken orada gördüm. O da pankart asıldıktan sonradır. Çok net, baskı ve şiddet altında tehditle yaptırıldığı anlaşılıyor" dedi.

İYİ Parti'nin İstanbul gençlik teşkilatında binlerce genç olduğunu kaydeden Kavuncu, "Böyle bir pankartı astıracak olsak hiç tanımadığımız, bilmediğimz birilerine dışarıdan para vererek astırmak gibi bir yola gitmeyiz. Ki o pankart doğru bir pankarttır. Bir iftira demek istemiyorum çünkü belli ki bu genç arkadaş bir eziyet görüyor. baskı altında. Bunu bir psikiyatriste de sormak lazım yüz mimiklerinden. Önce attığı bir tweette gözünü kaçırıyor. Bitirdikten sonra sanki 'oldu mu' der gibi karşıya bakıyor. Bir iki dakika sonra o görüntüler silinip yeni bir görüntü atılmış" dedi.

Kavuncu, kendisi üzerinden bir senaryo yazılmaya çalışıldığını belirterek, "Önemli olan o genç arkadaşın bir an önce bulunması. Bulunsun ve sağlığına bir şey olmasın, şiddet görmesin. Arzumuz odur. Savcılık ve emniyet güçleri bir an önce gereğini yapmalı" dedi.

"Kimin yaptırdığını bulmak devletin işi"

Buğra Kavuncu, "Bunu kimin yaptırdığı çok kolay anlaşılır. Bir süre önce bana da saldırı düzenlendi. Belli ki doğru işler yapıyoruz ve hedef gösteriliyoruz. Bana saldıran kişinin görüşmeleri ortaya çıktığında kimlerle görüştüğü de ortaya dökülecek. Kimin yaptırdığını bulmak devletin işi. Biz kimseyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz" diye konuştu.

Kavuncu, siyasetin dilinin bu tür olaylara zemin hazırladığını belirterek, "Biz asla bu ahlaksızların düştüğü yollara düşmedem siyasetimizi doğru şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kavuncu, "Gidicidir gitmekte olan. Bütün bunların anlamı bu" diye konuştu.

Buğra Kavuncu daha sonra sosyal medya hesabından da bir video paylaşarak konuya dair açıklamalarını kamuoyuna duyurdu.

En son Ülkü Ocakları ile görüşmek için Ankara'ya gittiği iddia ediliyor

Independent Türkçe'nin Ahmet Çakmak'ın yakınlarından aldığı bilgiye göre, Çakmak İstanbul'daki pankart eyleminin ardından ailesi tarafından güvenlik gerekçesi ile memleketi Tokat'a götürüldü. 

Çakmak'ın ise yakınlarına "Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nden görüşmeye çağrıldım. Ankara'ya gidiyorum" diyerek dün öğlen saatlerinde Tokat'tan yola çıktığı ve o saatten sonra kendisi ile irtibat kurulamadığı ve bir süre sonra da sosyal medyadaki paylaşımı yaptığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU