CIA Direktörü, Kabil’de Taliban liderlerinden Birader ile gizlice görüştü

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından 48 bin kişiyi ülkeden tahliye etti

Molla Abdulgani Birader (AFP)

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns’ün, dün Afganistan’ın başkenti Kabil’de Taliban’ın önde gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader ile gizli bir görüşme yaptığı bildirildi.

Washington Post gazetesi’nin ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, CIA Başkanı Burns, dün gece Kabil’de Taliban lideri Birader ile bir araya geldi.

Bu görüşme, Taliban hareketinin, Batılı güçlerin Afganistan’ı terk etmesi için 31 Ağustos olarak belirlenen tarihin uzatılmasına izin verilmeyeceği konusunda uyarmasının ardından, ABD’lilerin binlerce yabancı ve Afganı Kabil’den mümkün olan en kısa sürede tahliye etme çabalarını yoğunlaştırdığı bir zamanda geldi.

G7 liderlerinin bugün video konferans aracılığıyla yapacağı toplantıda, grubun dönem başkanlığını elinde tutan İngiltere Başbakanı Boris Johnson da dahil olmak üzere birçok lider, ABD Başkanı Joe Biden’dan çekilme süresinin uzatılmasını isteyebilir.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından 48 bin kişiyi ülkeden tahliye etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU