Daniel Craig'in 100 milyon dolarlık Netflix anlaşmasının sırrı ne?

Ünlü aktör, Bıçaklar Çekildi'nin devam filmleri için imzaladığı anlaşmayla 2021'nin en çok kazanan oyuncusu olmuştu

Daniel Craig 2019 yapımı Bıçaklar Çekildi'de Dedektif Benoit Blanc'i canlandırmıştı (IMDb)

Britanyalı tecrübeli aktör Daniel Craig, Netflix'le yaptığı rekor anlaşma sayesinde 2021'in en çok kazanan oyuncusu olarak dikkatleri üstüne çekmişti.

Bununla birlikte aktörün Bıçaklar Çekildi'nin (Knives Out) iki devam filmi için imzaladığı 100 milyon dolarlık (yaklaşık 850 milyon TL) anlaşmanın esasen istisna olmadığı ve dijital platformların hüküm sürdüğü yeni sinema endüstrisinde yüksek oyuncu anlaşmalarının artık norm haline geleceği ifade ediliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre pek çok filmin sinema salonları yerine artık dijital yayın platformlarında yayımlandığı göz önüne alındığında oyuncuların yüklü anlaşmalar yapması onlar açısından zorunluluk. Zira biletlerden elde edilen meblağın bir kısmı oyuncuların gelir kalemleri arasında yer alıyor ve sinema salonlarına rakip olan platformlar bu gelirleri önemli ölçüde tehdit ediyor.

Nitekim Scarlett Johansson'ın Disney'e Black Widow anlaşması için açtığı dava da bu meseleyle ilintili. Disney'in Marvel filmini sinema salonlarında ve Disney+'ta eşzamanlı yayımlama tercihi oyuncunun harekete geçmesine neden olmuştu. Aktris gelirlerinin bir kısmının bilet satışlarına bağlı olduğunu belirterek stüdyoya tazminat davası açmıştı. 

 

 

Tam da bu nedenle Hollywood'daki yeni gelişmeler oyuncuların artık daha yüklü anlaşmalar isteyebileceğine işaret ediyor. 

Nitekim Variety'nin yakın zamanda açıkladığı 2021'in en çok kazanan oyuncuları listesindeki isimlerin pek çoğu anlaşmaları dijital platformlarla imzalamıştı. 

Öte yandan Netflix gibi platformların sinema dünyasının en meşhur yüzleriyle uzun süreli anlaşmalar yapması da potansiyel aboneleri kendilerine çekmeyi sağlıyor. Dolayısıyla her iki tarafının da kâr sağladığı söz konusu yüklü anlaşmaların gelecek dönemde basına sıkça yansıyacağı düşünülüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Variety

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU