Afganistan'ın Yeni Delhi Büyükelçiliği, ülkeden kaçan Cumhurbaşkanı Gani'ye küfretti

Büyükelçiliğin basın sözcüsü, hesabın hacklendiğini öne sürdü

 Eşref Gani, 2014'ten beri cumhurbaşkanlığı görevini yürütüyordu (Reuters)

Afganistan'ın Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki büyükelçiliğinin resmi Twitter hesabından, Taliban'ın Kabil'e girmesinden sonra ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani hakkında küfürlü bir tweet atıldı.

Gani, Taliban'ın pazar günü başkent Kabil'e ulaşmasının ardından "kan dökülmesini önlemek için" Afganistan'dan ayrılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gani'nin ayrıldığını sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla doğrulayan Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ise "Afganistan'ı zor zamanda terk etti. Allah ondan hesap soracak" ifadelerini kullanmıştı.

Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi de "Zengin adam (Eşref Gani) ve çetesine lanet olsun! Ellerimizi arkadan bağladılar ve ülkeyi sattılar" demişti.

15 Ağustos'ta atılan ancak daha sonra kaldırılan tweet'teyse şu cümleler yer aldı:

Hiçbirimiz utançtan kafamızı kaldıramıyoruz. Eşref Gani etrafındaki suçlularla birlikte kaçtı. Her şeyi batırdı ve her şeyin içine sı***. Kaçaklara hizmet ettiğimiz için herkesten özür diliyoruz. Allah bu hainin cezasını versin. Gani'nin mirası, tarihimizde bir leke olarak kalacak.

Ancak büyükelçiliğin basın sözcüsü Abdülhak Azad bugün yaptığı açıklamada hesabın hacklendiğini iddia etti. Hesaba erişimi kaybettiğini öne süren Azad, küfürlü tweet'in kendi hesabından gizlendiğini de söyledi.

 

 

Hintli haber ajansı ANI News'e konuşan büyükelçilik kaynakları da hesapta şüpheli faaliyet tespit edildiğini bildirdi.

 

Independent Türkçe, ANI News, Insider, Euronews Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU