Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ve kadınlara hakaret eden Afgan gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı

Başsavcılık, Afgan gazeteci Sunatullah Saadat hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma başlatıldığını bildirdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada paylaştığı videodaki ifadeleri nedeniyle Afgan gazeteci Sunatullah Saadat hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Bazı haber ve sosyal medya sitelerinde yabancı uyruklu bir gazeteciye ait olduğu tespit edilen paylaşımlardaki ifadelerin suç ve suç unsuru içerdiği kanaatine varılmış olup şüpheli şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re'sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Afgan gazeteci, Youtube'da yayınladığı bir video ile yabancı uyrukluların 10 kat fazla su ve katı atık ücreti ödeyeceği yönünde açıklamaları nedeniye Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a "şerefsiz" diyerek hakaret etmişti.

Afgan gazeteci ayrıca, Türkiye'de yaşayan kadınlar için de"Gece gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Göstereyim mi dünyada. 5 kuruş için 5 lira için 10 lira için hangi işleri yapmıyorlar. Google'a yaz, ne çıkıyor? Çıplak karılar çıkıyor. Bizim ülkemiz savaşla bozulmuşsa sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU