Suudi Arabistan’da koronavirüs nedeniyle ölen sağlık çalışanlarının ailelerine 133 bin dolar tazminat ödenmeye başlandı

Bakan, tüm sağlık sektörlerinde çalışanların salgın sırasında yaptıkları büyük fedakarlıkları, hastalara hizmet etmek için işlerini yaparken gösterdikleri özveri ve samimiyeti takdir etti

Başkent Riyad’daki aşı merkezlerinden biri (Fotoğraf: Beşir Salih)

Suudi Arabistan, Bakanlar Kurulu’nun Ekim ayında aldığı kararı uygulayarak, sivil veya askeri, Suudi veya olmayan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden, kamuda veya özel sektörde görevli sağlık çalışanlarının ailelerine 500 bin riyal (133 bin dolar) tazminatı ödemeye başladı.

Sağlık Bakanı ve Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Tevfik er-Rabia, vatandaşlar ve ülkede yaşayanların sağlığını korumak için kendilerini feda ederek, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerine tazminatların ödenmeye başlandığını bildirdi.

Bakan, tüm sağlık sektörlerinde çalışanların salgın sırasında yaptıkları büyük fedakarlıkları, hastalara hizmet etmek için işlerini yaparken gösterdikleri özveri ve samimiyeti takdir etti.

Dr. Rabia, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın vatandaşların ve sakinlerin sağlık ve güvenliğini korumak ve sağlık hizmetinin kalitesini iyileştirmek için sağladığı öncelikli ve sınırsız desteğe de övgüde bulundu.

Sağlık Bakanı, ülkedeki sağlık sektörünün bu salgını kontrol altına almak, tüm bilimsel ve pratik araç ve yöntemlerle yayılmasını önlemek için büyük çaba sarf ettiğini vurgulayarak, devletin sağlık sektörünün hazırlığını artırmak için büyük bütçeler ayırdığını sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU