Michael Stipe: Losing My Religion'ın hit olmasını beklemiyordum

Parça 1991'de piyasaya çıkmıştı

R.E.M 2011'de dağıldı (YouTube / remhq)

Dünyaca ünlü R.E.M'in solisti Michael Stipe, grubun en popüler parçası "Losing My Religion" hakkında konuştu.

Stipe, parçanın bütün dünyada bu denli yayılmasını beklemediğini söyledi.

"Losing My Religion" 1991'de Out of Time adlı albümle piyasaya çıkmış ve Billboard Hot 100 listesinde 4 numaraya kadar yükselmişti.

 

 

Şarkının ismi, ABD'nin güneyinde yaşayanlar arasında sinir bozucu bir olay karşısında kullanılan bir ifade. "Losing My Religion" (Dinimi kaybetmek), anlamından dolayı, şarkının dinle ilgili olduğu düşünülse de durum böyle değil.

Solist daha önce "Kimileri parçanın dinle ilgili olduğunu düşünüyor. Halbuki bu, sadece aşık olmakla bir parça" demişti.

NME'nin aktardığına yeni röportajda da Stipe'a şarkının adı hakkında sorular yöneltildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Aslında Georgia'da büyümedim. Orada doğdum. Çok seyahat ettim. Büyükannemin konuşma tarzının farkında değildim. Büyükannemin ne dediği hakkında Güneyli olmayan arkadaşlarımın hiçbir fikri yoktu. Buradan aldığım bazı ifadeler var" diyen Stipe, sözlerini şöyle sürdürdü:

Eski bir ifade olan "Lost My Religion"ı [Dinimi Kaybettim] dönüştürüp "Losing My Religion" [Dinimi Kaybetmek] yaptım. Güneyde yaşayanlar "I almost lost my religion" [Neredeyse dinimi kaybettim] derdi. Bunu sonsuza kadar değiştirdim. Parçanın hit olmasını beklemiyordum.

"Losing My Religion," 1991 MTV Video Müzik Ödülleri'nde 9 dalda aday gösterilmişti. Parça, Yılın Videosu, En iyi Grup Videosu, Atılım Yapan Video, En İyi Sanat Yönetmenliği, En İyi Yönetmenlik ve En İyi Düzenleme ödüllerini kazanmıştı.

 

Independent Türkçe, NME, Shmoop, remhq

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU