Pakdemirli: 6 ilde 13 yangın devam ediyor

Antalya'da Manavgat ve Gündoğmuş ile Muğla'da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer'de yangınlar sürüyor

Fotoğraf: AA

Türkiye genelinde 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarında, 6 ilde 13 yangın devam ederken, son dokuz günde 44 ilde 191 orman yangını kontrol altına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, dün akşam Twitter'den yaptığı açıklamaya göre, Antalya'da Manavgat ve Gündoğmuş ile Muğla'da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer'de yangınlar sürüyor.

Yangınlar ayrıca, Adana, Aydın, Isparta ve Denzili'de de devam ediyor.

Yangınlarla mücadele eden araç sayısı

Pakdemirli, Marmaris'teki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile düzenlediği basın toplantısında, 28 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında çıkan yangınlarla ilgili değerlendirmede bulundu

Yangınlara müdahalede araç sayılarının da hesaba katılması gerektiğini belirten Pakdemirli, şu bilgileri verdi:

"Sadece ve sadece uçak ve helikopter üzerinden konuşmak değil, bununla beraber diğer makine, teçhizat ve tabii ki en önemlisi insan sayıları üzerinden de gitmemiz gerekiyor. Risk yönetimi çerçevesinde artan yangınlara karşı yine hava ve kara müdahale araçlarını hızlıca arttırdık. Örneğin 28 Temmuz’da 49 yangına envanterimizdeki 1 uçak, 21 helikopter ve 206 arazözle müdahale ederken 31 Temmuz’da 107’ye ulaşan yangınlara da 6 uçak, 36 helikopter, 736 arazözle müdahale ettik. 4 Ağustos’tan sonra da 16 uçak, 56 helikopter, 850 arazöz ve su tankeriyle de etkin müdahalemize devam ediyoruz"

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU