Türkiye Somali'ye 30 milyon dolar, KKTC'ye ilaç ve aşı hibe edecek

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan milletlerarası andlaşmalara göre Somali’ye finansal katkı, KKTC’ye ise tıbbi malzeme yardımı yapılacak

Çeşitli milletlerarası andlaşmalar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı / Fotoğraf: AA

 Türkiye'nin Somali'ye, toplam 30 milyon doları aşmayacak şekilde hibe nitelikli finansal katkı sağlamasına ilişkin anlaşma yayımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan milletlerarası andlaşmaya göre, Türkiye, Somali'ye bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanılmak üzere aylık 2.5 milyon dolar olmak üzere, toplam 30 milyon doları aşmayacak şekilde hibe nitelikli finansal katkı sağlayacak. 

resoma.jpg
Ekran Görüntüsü: Resmi Gazete

 

KKTC’ye ilaç ve aşı yardımı

Öte yandan Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC), çeşitli miktarda aşı ve ilaçtan oluşan hibe yardımı yapacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan milletlerarası andlaşmaya göre, hibe; çeşitli miktarlarda kızamık, kabakulak, difteri, hepatit B, kuduz, su çiçeği, tetanoz, grip, BCG ve karma aşılar ile anti serumlar ve çeşitli ilaçlardan oluşuyor. Hibe kapsamında koronavirüs tedavisinde kullanılan 100 bin kutu Favipiravir de bulunuyor.

kkt.jpg
Ekran Görüntüsü: Resmi Gazete

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU