YAŞ kararları açıklandı, Ümit Dündar emekliye sevk edildi

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever olurken, deniz ve hava kuvvetleri komutanlarının görev süreleri bir sene daha uzatıldı

Fotoğraf: Twitter

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe'de gerçekleşen toplantıda albay ve generallerin terfileri ele alındı. 

Toplantıda alınan kararların Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kameralar karşısına geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kalın'ın bildirdiğine göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ümit Dündar emekliye sevk edilirken yerine Orgeneral Musa Avsever atandı. 

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır.

30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir.

Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edilmiştir.

"Sarıklı amiral" emekli edildi

Emekliye sevk edilen amiraller arasında cübbe ve sarıklı görüntüleri basına yansıyan Tuğamiral Mehmet Sarı da var. Sarı'nın ihraç yerine emekliye sevk edilmesi dikkati çekti.

Tuğgeneral Mehmet Sarı'nın geçen aylarda Ankara'da bir tarikat merkezinde üniformasının üstüne giydiği cübbe ve sarıkla görüntüleri ortaya çıkmış ve hakkında idari soruşturma başlatılmıştı. 

YAŞ kararlarının tamamı için tıklayın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU