İsrail’den Fas’a ilk direkt uçuşlar gerçekleşti

İsrail Turizm Bakanı Yoel Razvozov, başlayan doğrudan seferlerin iki ülke arasında turizm, ticaret ve ekonomi alanında iş birliğini güçlendireceğini dile getirdi

İsrail uçağının Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanı’ndan Fas’ın Marakeş kentine doğru yola çıkmadan önceki fotoğrafı

İsrail merkezli havayolu şirketleri Israir ve El Al, geçen yıl imzalanan diplomatik ilişkileri normalleştirme anlaşmasının ardından Fas’a ilk direkt ticari uçuşları gerçekleştirdi.

Israir Havayolları Sözcüsü Tali Leibovitz, AFP’ye yaptığı açıklamada, Tel Aviv’den Marakeş'e kalkan uçakta yaklaşık 100 yolcunun bulunduğunu ve aynı rotada haftada iki ila üç sefer planlandığını bildirdi.

Devlete ait havayolu El Al da, Marakeş’e doğrudan uçuşlarının başladığını ve Kazablanka da dahil olmak üzere iki ülke arasında haftada beş sefer gerçekleştirmeyi planladığını açıkladı.

İsrail Turizm Bakanı Yoel Razvozov, başlayan doğrudan seferlerin iki ülke arasında turizm, ticaret ve ekonomi alanında iş birliğini güçlendireceğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Yair Lapid ise, ilk uçuşun ardından Fas’ı ziyaret etme niyetini açıklamıştı.

Geçen yıl Fas, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Sudan, eski Başbakan Binyamin Netanyahu ve eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde İsrail ile ilişkilerin normalleştiğini duyurdu.

Fas, 3 bin kişinin oluşturduğu, Kuzey Afrika’daki en büyük Yahudi topluluğuna ev sahipliği yapıyor. İsrail’de ise yaklaşık 700 bin Fas kökenli Yahudi yaşıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU