Aşı karşıtlığıyla bilinen 34 yaşındaki ABD'li, Kovid-19'dan öldü

Stephen Harmon, 3 Haziran'da "E-posta sorunları yaşıyorsan, senin için üzgünüm evlat. 99 tane sorunum var ama aşı bunlardan biri değil" diye yazmıştı

(Instagram/StephenHarmon)

Hillsong megakilisesinin sosyal medyada Kovid-19 aşısıyla dalga geçen bir üyesi, virüse yakalandıktan sonra yaşamını yitirdi.

34 yaşındaki Stephen Harmon, çarşamba günü Los Angeles'taki Corona Bölgesel Tıp Merkezi'nde öldü.

Harmon'un ölümü, Hillsong'un kurucusu Brian Houston tarafından açıklandı. Houston, "Sevgili dostumuz Stephen Harmon'un Kovid'den vefat ettiğine dair yıkıcı haberi" henüz aldığını söyleyerek "Bu yürek parçalayıcı" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harmon, geçen ay Kovid-19 ve zatürreye yakalandıktan sonra hastaneye kaldırılmıştı.

Son günlerinde Harmon, hayatta kalma mücadelesinin yürek burkan ayrıntılarını paylaşmıştı.

Harmon, pazar günü "Lütfen hepiniz dua edin, beni gerçekten entübe edip solunum cihazına bağlamak istiyorlar" demişti.

En ufak harekette bile nabzım fırlıyor ve oksijen ihtiyacım artıyor. Lütfen, entübasyon konusunda kimsenin fikrini sormuyorum, kendi seçimimi yapacağım, ben dua etmenizi istiyorum.

Harmon fırlayan nabız ve panik ataklardan nasıl mustarip olduğunu ve bilincini kaybedip entübe olma riski yaşadığını anlatmıştı.

Harmon, "Aptal solunum cihazınız yerine beni Tanrı'nın iyileştirebileceğine inancınız yoksa, yoğun bakım odamdan defolup gidin, burada korkuya veya inançsızlığa yer yok" diye yazmıştı.

Çarşamba günkü son paylaşımında Harmon, entübe olmaya karar verdiğini tweetlemişti.

Bu şeyle elimden geldiğince mücadele ettim ama ne yazık ki durum kritik bir seçim yapma noktasına geldi ve bunu yapmaktan nefret etsem de, bunun zorunlu acil durum prosedüründen ziyade kendi isteğimle olmasını tercih ederim.

Harmon, hastalanmadan önce Kovid-19 aşısına açıkça karşı çıkmış ve asla aşı olmayacağı konusunda şaka yapmıştı.

Stephen Harmon, 3 Haziran'da "E-posta sorunları yaşıyorsan, senin için üzgünüm evlat. 99 tane sorunum var ama aşı bunlardan biri değil" diye yazmıştı.

Birleşik Devletler genelinde Kovid-19 vakaları, Delta varyantının da körüklemesiyle endişe verici seviyelerde yükseliyor.

Hastalık ve Kontrol Önleme Merkezi'ne (Centers for Disease and Control Prevention -CDC) göre 7 günlük periyodik vaka ortalaması bir hafta öncesine kıyasla yüzde 46,7 artarak perşembe günü 40 bin 246'ya ulaştı.

CDC Direktörü Rochelle Walensky, Kovid-19'dan hastaneye yatanların yüzde 97'sinden fazlasının aşılanmamış kişiler olduğunu söylemişti.

Walensky, "Buradan açık bir mesaj çıkıyor: Bu, aşılanmamışların pandemisine dönüşüyor" demişti.

Biden yönetimi, yetişkinlerin yüzde 70'inin 4 Temmuz'a kadar en az bir doz aşı yaptırmasını sağlama hedefini kıl payı kaçırdı.

CDC verileri, 18 yaş ve üzerindeki nüfusun yüzde 68,6'sının en az bir doz aşı olduğunu gösteriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU