KKTC'de protokol krizi: İYİ Parti heyeti Türkiye'ye döndü

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıldönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ın davetlisi olarak adaya giden İYİ Parti’liler protokol krizi nedeniyle törenden ayrıldı. Heyet, Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek Türkiye’ye döndü

Tatlıoğlu KKTC yolculuğu öncesinde Paçacı ile çektirdiği fotoğrafı paylaşmıştı / fotoğraf: Twitter / @tatliogluismail

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek törene, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i temsilen, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkanvekili Cihan Paçacı ve Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti heyeti Lefkoşa'daki törende kendilerine en arkada yer ayrıldığını belirtti ve bunun nedenini sorduklarında ise protokol sıralarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafirlerine ayrıldığını öğrendiklerini aktardı.

Bunun protokol teamüllerine aykırı olduğunu aktaran heyet, töreni terk etti.

Cihan Paçacı ve Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, alandan ayrıldıktan sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek, Türkiye’ye döndü.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkan Vekili Cihan Paçacı ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak, Türk tarihinin anlamlı bir gününün kutlamasına katıldık. Ancak, AK Parti’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibinin, teamülleri yok sayan şımarıklığına, Lefkoşa’da da tanıklık ettik. Devlet işleri ve uluslararası ilişkiler, belli teamüllerle, belli gelenekler üzerine bina edilir. Bu şımarıklık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bir siyasi partiyi ve onun saygıdeğer genel başkanını, protokolde yok sayacak kadar ileri gitmiştir.

Bu durumda bize düşen, bu çirkin davranışı protesto edip, alandan ayrılmak olmuştur. Büyük mücahit Sayın Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret edip, duamızı ederek, görevimizi yerine getirip, Ankara’ya dönüyoruz.

 

Karar 

DAHA FAZLA HABER OKU