Davutoğlu: Bahçeli, Cumhurbaşkanına da 'Hey Serok Erdoğan' diyebilecek mi?

Diyarbakır'da Erdoğan için atılan "Serok Biji Erdoğan" sloganı, Erzurum'da konuşan Davutoğlu'nun gündemindeydi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan için Diyarbakır'da atılan 'Serok Erdoğan' sloganıyla ilgili konuştu. Davutoğlu, ''Bahçeli bakalım ne diyecek, Cumhurbaşkanına da 'Hey Serok Erdoğan' diyebilecek mi?'' diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu, Erzurum'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum havzasının siyasi anlamda son 18 yıl içinde AK Parti ve MHP'ye tereddütsüz en güçlü desteği veren bölge olduğunu dile getirdi.

Başbakan olduğu dönemde bu bölgede en yüksek oyları bu havzadan aldıklarını kaydeden Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerine girerken de ilk mitingimi Erzurum'da yapmıştım. Başbakan olmadan bir ay önce de Gümüşhane ve Bayburt'a gittiğimde başbakan gibi, Erzurum'da da büyük bir muhabbetle karşılanmıştım" diye konuştu.

“Serok Erdoğan” sloganı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde atılan sloganlar üzerinden MHP Lideri Bahçeli’ye seslenen Davutoğlu şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Diyarbakır’daydı. ‘Serok Erdoğan’ diye karşılandı. Ya peki Bahçeli bakalım ne diyecek? Bana, ‘Serok’ dendiğinde, Kürt kardeşlerim yıllardır bana ‘Serok Ahmet’ dendiğinde ben teröristlerle iş birliği ediyorum. Cumhurbaşkanın Erdoğan’a ‘Serok’ dendiğinde barış sembolü mü oluyor? Erdoğan’a ne diyecek Bahçeli, Cumhurbaşkanına da, ‘Hey Serok Erdoğan’ diyebilecek mi? Herkesi terörist göreceksiniz, Kürtler ‘Serok Ahmet’ dediğinde terörist olacak, ‘Serok Erdoğan’ dediğinde Erdoğan lider olacak. Bu istismardır. Bu istismarın artık bir yerde durması lazım”

“2 ayet bir hadis okur, Erzurumluların oyunu alırız” diye düşünüyorlar”

İktidarın Erzurum’a verdiği sözleri tutmadığını ve “Seçim geldiğinde gider iki ayet bir hadis okuruz, arkasından da ‘vatan tehlikede’, ‘şehitlerimiz’ deriz. Erzurumluların oyunu alırız’ dediklerini ifade eden Davutoğlu,, “Erzurumluların artık buna dur demesi lazım” diye konuştu.

“Ben çok büyük bir dip dalga görüyorum” diyen Davutoğlu, Bu dip dalganın üslerinden birisi de Erzurum.  Erzurum bunlara öyle bir şamar vuracak ki, bir ucu Kop Dağı’ndan duyulacak, bir ucunun sesi Ağrı Dağı’ndan gelecek” dedi.

 Kanal İstanbul

Davutoğlu, Ardahan, Kars ve Erzurum hattının değil Türkiye'yi, bütün Orta Doğu'yu hayvancılıkta besleyecek mera ve topraklara sahip olduğunu aktararak, "Sırf bir inat uğruna Kanal İstanbul'un peşinde Cumhurbaşkanı, sırf bir inat uğruna. Başka hiçbir şey yok, inat. Hesapsız, kitapsız, çevre raporu olmadan, stratejik hesaplama yapmadan İstanbul'u tehlike altına atmak pahasına" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU