James Cameron'dan Terminatör 2 itirafı: "Ekstazi etkisindeydim"

"John Connor, Sting'in şarkısından çıktı"

James Cameron, Mariana Çukuru'na dalmıştı (AP)

Gişe rekoru kıran pek çok filmin senaryosunu yazan, yapımcılığını yapan ve yönetmenlik koltuğuna oturan James Cameron, Terminatör 2: Mahşer Günü'nde (Terminator 2: Judgment Day) kendisine ilham veren tek olayın ilk filmin başarısı olmadığını açıkladı.

Screen Rant'in aktardığına göre dünyaca ünlü yönetmen ve yapımcı şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir keresinde ekstazi etkisindeyken oturup Terminatör için notlar aldığımı hatırlıyorum. Sting'in 'Umarım Ruslar da çocuklarını seviyordur' dediği şarkısı (Russians) beni çok etkilemişti. 'Biliyor musun? Nükleer savaş fikri hayatın kendisine çok ters' diye düşündüm. Çocuk (John Connor) buradan çıktı.

Terminatör 2: Mahşer Günü'nde Edward Furlong'un hayat verdiği Connor, Terminatörleri yenmek için direnişe önderlik ediyor.

1984 yapımı Terminatör'ün (The Terminator) başarısının ardından 7 yıl sonra vizyona giren film, tüm zamanların en önemli bilimkurgu ve aksiyon filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger'in ikonik performansıyla da adından söz ettiren Terminatör 2: Mahşer Günü 6 dalda Oscar'a aday olmuş, En iyi Ses Miksajı, En iyi Ses Kurgusu, En İyi Makyaj ve En İyi Görsel Efekt'te zafere ulaşmıştı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Vulture

Derleyen: Uğurcan Yıldız  

DAHA FAZLA HABER OKU