CNN'e konuşan Trump destekçisi: "İç savaş geliyor"

Popüler sağcı komplo teorisine göre eski ABD Başkanı ağustosta Oval Ofis'e geri dönecek

Trump, Ohio'daki mitinginde "Amerika'yı geri alacağız" demişti (Reuters)

Donald Trump'ın bir destekçisi, ürkütücü bir canlı yayın bölümünde CNN'i eski başkan Beyaz Saray'a geri getirilmezse iç savaş yaşanacağı konusunda uyardı.

Trump'ın kampanya tarzındaki Ohio mitinginde haber kuruluşuna konuşan bir dizi Trump destekçisi, eski başkanın 2020'de Joe Biden karşısında aldığı yenilgiyi kabullenmemeye devam etti.

Kendisini Ron olarak tanıtan bir destekçi, Trump'ın bu yaz Oval Ofis'e geri dönebileceği yönündeki uçuk ama gittikçe büyüyen sağcı komplo teorisini destekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ron, CNN için radikal sağa ilişkin haberler yapan Donnie O'Sullivan'a, "O yakında geri dönecek ve sizler devrileceksiniz" dedi.

Ordu bunun sahtekarlık olduğunu zaten biliyor. Yüzde 80'in üzerinde oyla kazandı.

Ağustos ortası gelmeden geri dönecek.

Bu olmazsa ne yaşanacağı sorulduğunda Ron, "Milisler yönetimi devralacağı için iç savaşa gireceğiz" yanıtını verdi.
 


Trump, ABD Yüksek Mahkemesi dahil ülke genelindeki mahkemelerin bu iddiayı defalarca çürütüp reddetmesine rağmen, 2020 seçiminin kendisinden çalındığını yanlış yere iddia etmeyi sürdürüyor.

Bir dönem başkanlık yapan Trump, 2024'te yeniden aday olup olmayacağını doğrulamayı reddetmesine karşın Cumhuriyetçi Parti adaylığını tekrar elde etmeye çalışabileceğini birçok defa ima etti.

Bir başka destekçi CNN'e açıklamasında, Trump'ın hâlâ başkan olması gerektiğini ve geçen kasımda Biden'a mağlup olmadığını söyledi.

Destekçi, "Kaybetmedi. Kaybetmedi. Kaybetmediğini biliyorum" dedi.

O'Sullivan daha sonra başka bir kişiye giydiği "Trump kazandı" t-shirt'ine atıfla bunun hangi seçimle ilgili olduğunu sordu.

Trump taraftarı, "Tüm seçimlerle ilgili, 2020 ve bir sonraki" diye konuştu.

Proud Boys (Gururlu Çocuklar) üyesi bir kişi CNN'e konuşmayı reddederken, bir Three Percenters (Yüzde Üçler) mensubu konuşmayı kabul etti ama 6 Ocak'taki Kongre isyanının Trump'ın başkanlığı açısından için bir leke olduğunu reddetti.

Bu kişi Kongre'de olduğunu itiraf etti ancak 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan ayaklanma sırasına içeri girdiğini kabul etmedi.

İçeri girmedim. Böyle şeylerin hiçbirini yapmadım. Kongre'yi yıkmaya inanmıyorum.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU