Playboy'un sahibi, lüks iç giyim ve seks oyuncağı markasını satın alıyor

Anlaşma için 333 milyon dolar harcanacak

Playboy Hugh Hefner tarafından 1953'te kurulmuştu (AFP)

Dünyaca ünlü Playboy dergisinin sahibi PLYBY Group, Avustralya merkezli iç giyim markası Honey Birdette'i 333 milyon dolara (yaklaşık 3 milyar TL) satın alıyor.

ABD'nin prestijli gazetelerinden Wall Street Journal'ın (WSJ) konuyla ilgili bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı özel haberde, PLYBY Group'un gelecek aylarda ABD'nin New York, Miami ve Dallas gibi şehirlerinde Honey Birdette mağazaları açmayı planladığı yazıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İç giyim haricinde seks oyuncakları da satan Honey Birdette'in halihazırda ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya'da 60 mağazası var.

Adı açıklanmayan kaynaklar PLYBY Group'un, Playboy'un ününü kullanarak iç giyim markasını büyütmeyi hedeflediğini bildirdi.

WSJ, şirketin Honey Birdette'ten bu ay sona eren mali yılda yüzde 40 büyümeyle 73 milyon dolardan (630 milyon TL) fazla gelir beklediğini kaydetti.

Playboy, maddi sıkıntılar sebebiyle dergisinin ABD baskısını Mart 2020'de durdurmuş ve dijital olarak devam edeceğini açıklamıştı.

Şirket geçen 10 yıl boyunca adını ve meşhur logosu tavşanı giyim ürünlerine, gece kulüplerine, kumarhanelere ve parfümlere pazarlayarak para kazanma stratejisi izlemişti.

Playboy geçen yıl Mountain Crest Acquisition adlı şirketle birleştiğini duyurmuş ve halka arz edilmişti.

 

Independent Türkçe, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU