Berat Albayrak aylar sonra ilk kez görüntülendi

Albayrak bir çiftin nikah şahitliğini yaptı

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak aylar sonra ilk kez görüntülendi.

İstanbul Beykoz'da gerçekleştirilen bir düğüne katılan Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak Betül Özçelik - Aykut Kalender çiftinin nikah şahitliğini yaptı.

Düğünde kısa bir konuşma yaptığı öğrenilen Albayrak, damat Aykut Kalender hakkında, “Çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. Allah Mesut etsin” sözleriyle mutluluk temennisinde bulundu.

Düğüne, Albayrak’ın yanı sıra, AK Parti MKYK üyesi Bayram Şenocak ile bazı AK Parti'li davetlilerin de katıldığı öğrenildi.

307327_768x1024.jpeg
Fotoğraf: Dijital Gaste


İstifa etmişti

Albayrak, 8 Kasım 2020’de Instagram’dan paylaştığı bir mesajla istifa etmiş, sosyal medya hesaplarını kapatmıştı.

Albayrak istifa mesajını, “Allah sonumuzu hayreylesin” ifadeleriyle bitirmişti.

Berat Albayrak kimdir?

Albayrak'ın bakanlık görevini yaptığı sırada biyografi kısmında şu ifadeler yer alıyordu:

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından, yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı. 1996 yılında profesyonel çalışma hayatına atıldı. Ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarındaki birçok farklı girişimlere yönetici olarak öncülük etti. 2013 yılı sonunda özel sektördeki kariyerine nokta koydu. Sabah gazetesinde başladığı köşe yazarlığının yanı sıra Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine dersler verdi. Pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı. 25, 26 ve 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak Meclis’e giren Albayrak; 64, 65 ve 66. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmıştır. Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştır. Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, Türkiye’nin orta ve uzun vadeli enerji politikalarından oluşan Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi hazırlandı. Bu kapsamda doğalgaz arz güvenliği için Türkiye’nin ilk FSRU (Sıvılaştırılmış Doğalgaz Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) projesi, yerli fabrika ve AR-GE şartlı 1000’er MW’lık dünyanın en büyük güneş ve rüzgar enerjisi santralleri ihalesi, Türkiye’nin ilk yerli ve milli sondaj gemisinin hizmete alınması, 1 milyon metre kara sondajı hamlesi, Ulusal Bor Stratejisi gibi enerji ve maden alanında dünyaya örnek olacak birçok proje hayata geçirilmiştir. Albayrak evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Independent Türkçe, Oda TV, Dijital Gaste

DAHA FAZLA HABER OKU