Destici: Erken seçim diyenler istikrarsızlığı istemektedir, ABD ve Avrupa Birliği de istemektedir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, muhalefet partilerinin erken seçim çağrılarına tepki gösterdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi / Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bugün 'erken seçim' diyenler, Türkiye'de istikrarsızlığı istemektedir. Bunu dışarısı, ABD ve Avrupa Birliği de istemektedir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Çin'in, Türkiye'ye kişi başına 2 bin dolar salgın tazminatı ödemesi gerekir”

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Saldırgan hırsları sebebiyle biyolojik silahlar üretmenin peşine düşen, ürettiği virüslerden birinin Vuhan Viroloji Enstitüsü'nden sızması sebebiyle tüm insanlığı eşi benzeri görülmemiş bir felakete sürükleyen Çin'e yaptığının hesabı mutlaka sorulmalıdır. Çin yönetimi bugün cezalandırılmazsa insanlık olarak gelecekte çok daha elim hadiselere düçar olabiliriz" diye konuştu.

Destici, Çin'in, Türkiye'ye kişi başına 2 bin dolar, toplamda ise en az 200 milyar dolar salgın tazminatı ödemesi gerektiğini dile getirdi.

"NATO, ABD'nin menfaatlerini korumaya odaklanmış bir yapı haline getirilmemeli"

"Türkiye'nin yeri ve önemi, hiçbir zaman ve hiçbir şekilde NATO'nun asli unsuru olduğu gerçeğinden uzaklaşarak değerlendirilemez” diyen Destici, NATO Liderler Zirvesi'ne dair de değerlendirmelerde bulundu.

NATO'nun, ABD'nin dünya üzerindeki menfaatlerini korumaya odaklanmış bir yapı haline getirilmemesi gerektiğini belirten Destici, "Bu davranış kısa vadede ABD'ye avantaj sağlar görünse de uzun vadede hem ABD'ye hem NATO'ya, en önemlisi dünya barışına önemli zararlar verecektir." dedi.

Destici, "Türkiye'nin komşularıyla ya da kendi nüfuz sahasında yaşadığı neredeyse tüm anlaşmazlıklarda NATO ülkelerini karşısında bulması, uluslararası hukuka göre haklılığını da göz önüne aldığımızda, hem antlaşmanın esasıyla hem de ruhuyla bağdaşmamaktadır. Önceki sayısız örneği saklı tutarak, çok yakın bir geçmişte, bu durumun örneklerini, Ege'de, Suriye'de, Libya'da ve Doğu Akdeniz'de yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Erken seçim çağrıları

Erken seçim tartışmalarına da değinen ve istikrarsız ülkelerin güçlü olamayacağını vurgulayan Destici, "Bugün 'erken seçim' diyenler, Türkiye'de istikrarsızlığı istemektedir. Bunu dışarısı, ABD ve Avrupa Birliği de istemektedir" diye konuştu.

"Türkiye Afganistan'da olmalı"

Destici, Afganistan'ın dünya, NATO ve Türkiye gündeminde önümüzdeki günlerde yoğun olarak yer alacağına da işaret ederek, "ABD'nin varlığından bağımsız olarak, Türkiye Afganistan'da olmalı ve Afganistan'la ilişkilerini güçlendirerek devam ettirmelidir" ifadesini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU