"Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne operasyon

4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 27 şüpheliden 19'u yakalandı

Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 27 kişiden 19’u yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elebaşılığını cezaevinde bulunan "Nuriş" lakaplı Nuri Ergin'in yaptığı suç örgütüne ilişkin 27 kişiye yönelik İstanbul merkezli 4 ildeki 53 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirdi.

Operasyonda, zanlılardan 19’u gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 2 tabanca, 23 mermi, 1 kılıç, 1 kama ve 1 balta ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 8 zanlının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Çakıcı ile davası devam ediyor

Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütünün yöneticisi Nuri Ergin ile geçtiğimiz yıl nisan ayına tahliye edilen organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı arasında uzun süredir bir husumet yaşanıyor.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde yatan suç örgütü elebaşı Nuri Ergin, kendisine hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle Alaattin Çakıcı’yı mahkemeye vermişti.

Geçen şubat ayında görülen davanın ilk duruşmasında 2 saat ifade veren Nuri Ergin, Çakıcı’nın ailesini ve kendisini tehdit ettiğini söylemişti.

Duruşmanın ardından adliyenin arka kapısından cezaevi ring aracına bindirildiği sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere dönen Ergin, "Alaattin asacağım seni, Allah kurtaramaz. Öldürtün beni, kardeşime kim oyun kurarsa hesap soracağım" diyerek Çakıcı’yı tehdit etmişti.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun’un hazırladığı iddianamede, Alaattin Çakıcı hakkında  tehdit ve hareket suçlaması ile 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU