Sancar: İddianame MHP Genel Merkezi'nde hazırlandı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "AYM’den iddianameyi reddetmesini bekliyorum, reddetmese bile davanın sonunda kapatma talebini reddetmesini bekliyorum" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @HDPgenelmerkezi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve gazeteci İsmet Demiröğen, ARTI TV'de yayınlanan Gündem Özel programında Derya Okatan'ın konuğu oldu. 

HDP’ye yönelik açılan davaların temel nedenlerine ilişkin konuşan Sancar, "Bize yapılan tüm operasyonlar, açılan tüm davalar aynı zamanda bir intikam amacı taşıyan hamlelerdir. 7 Haziran AKP’nin bir daha kendine gelemeyeceği şekilde sarsıldığı ciddi sarsıldığı bir tarihtir. Bu bir siyasi tasfiye operasyonudur, artı bir siyasi intikam hamlesidir. Tüm yargılamalar iki temel hedefe yaslanıyor biri siyasi tasfiye diğeri siyasi intikam" değerlendirmesinde bulundu.

"Sürekli bir psikolojik savaş yürütecekler"

Sancar, HDP’nin kapatılması kararının AYM’nin kendi kendini bitirmesi gibi bir etki doğuracağının uyarısında bulunarak, "İktidar ciddi anlamda mafyatik bir karakter taşıyor ve bütün mafyatik yöntemleri kullanmasını da gayet iyi biliyor. Şimdi dolayısıyla Anayasa Mahkemesi’ne bir basınç olmasını beklemek gerekiyor bu doğrudan olacak olan kısım. Dolaylı olarak ise, sürekli bir psikolojik savaş yürütecekler. Nitekim zaten bunu MHP uzun süre yoğun olarak yaptı bu propagandayı yine yapacaktır da ama ben yine de AYM’nin benzer basireti göstereceğini bekliyorum. AYM’den iddianameyi reddetmesini bekliyorum, reddetmese bile davanın sonunda kapatma talebini reddetmesini bekliyorum. AYM eğer kendini değersizleştirecek ya da itibarsızlaştıracak bir şey yapmak istemiyorsa bütün bu baskılara direnmek zorundadır. Anayasa Mahkemesi bu kadar bariz bir siyasi operasyona alet olursa, HDP’nin kapatılması yönünde bir karar verirse bu AYM’nin kendi kendini bitirmesi gibi bir etki doğuracaktır" dedi.

"İktidar içindeki çatışmaların en önemli nedeni iktidarın kendine güvenini kaybetmiş olması"

İktidarın politikalarında talancılık ve gaspçılık var" diyen Sancar, "7 Haziran'ın bahar olarak yerleşen hafızasını silmek istiyorlar. Yanılıyorlar, hiçbir güç toplumsal hafızayı kökten veya esastan gasp edemez. Biz bunu kendilerine her gün gösteriyoruz. Bu kadar çok zulme rağmen HDP ayaktadır ve en büyük korkularıdır onların. İktidar sağlamken ve kendine de güveni varken rant mekanizmalarını da talan yöntemlerini de rahat rahat uygulayabiliyor. Ne zaman bu rahatlık ortadan kalkar karşısında boyun eğmeyen bir toplumsal güç varsa bu rahatı kaçar. Bizim en büyük hamlemiz 7 Haziran yerel seçimlerinde oldu. Şimdi iktidarın kalıcı olmadığını görmeye başlayan bir sürü şahıs ya da çevre kim kimi tasfiye edecek gibi bir durumun da ortaya çıkacağını öngörerek şimdiden kendilerinin geleceklerine dair planlarını güçlendirmek istiyorlar. İktidar içindeki çatışmaların en önemli nedeni iktidarın kendine güvenini kaybetmiş olması. Bu mafya ve benzeri tartışmalara bir de buradan bakmak gerekiyor" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bahçeli ve MHP baskı uyguluyor"

Bahçeli’nin iddianame için "Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez reddetme şansı kalmamıştır" sözlerine cevap veren Sancar, "Bir sürü veriye dayanarak söylüyorum, o iddianame MHP Genel Merkezi'nde hazırlandı. Baskı uyguluyor, basınç ve siyasi kuşatma uyguluyor MHP ve Genel Başkanı. Yoksa hukuken AYM’nin bunu reddetme hakkı da vardır, eksikliler varsa buna göre de karar verme yetkisi de vardır. İddianameyi kökten reddedebilir, etmelidir de" dedi.

Ahmet Şık'a destek

Ahmet Şık'a yöneltilen tehdit her birimize yöneltilmiştir. Bu tehdit ve şantaj anlayışına karşı her yerde güçlü bir itirazı hep birlikte dile getirirsek iyice sallanmakta olan bu iktidarı ilk seçimde göndeririz.

 

 

 

Artı TV, Artı Gerçek

DAHA FAZLA HABER OKU