Selvi: Venezuela’ya giden CHP milletvekili konuşmalı

"Sayın Kılıç, sizin tanıklığınız çok önemli. Doğrusu neyse söyleyin de, biz de ne olup bittiğini anlayalım"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın da katıldığı Venezuela ziyaretinde yer alan CHP’li milletvekilinin konuşması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi'nin bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Serkan Bayram dün Meclis’te 4-8 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri resmi geziye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Onları tekrar etmeye gerek duymuyorum ama buradan o gezide yer alan CHP İstanbul milletvekili Yüksel Mansur Kılıç’a bir çağrı yapmak istiyorum.

Sayın Kılıç, siz hem basın kartı sahibi bir medya patronu, hem de Meclis’te Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi olarak bu işleri iyi bilen birisiniz. Sizin de yer aldığınız gezide Türkiye ile Venezuela arasında “yeni uyuşturucu hattı” oluşturulduğu iddiaları var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Katıldığınız gezide yeni uyuşturucu hattı oluşturulduğuna dair tanıklığınız var mı?

Ya da iddia edildiği gibi Türkiye ile Venezuela arasında bir uyuşturucu hattı oluşturulması yönünde bir çaba hissettiniz mi?  Sayın Kılıç, sizin tanıklığınız çok önemli. Doğrusu neyse söyleyin de, biz de ne olup bittiğini anlayalım.

Açıklama yapmıştı

Kılıç’ın yaptığı açıklama Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’ın haberinde yer almıştı.

Çarşamba günü yayınlanan haberin ilgili kısmı şöyleydi:

Heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç ise gezide Yıldırım’ı bir kez gördüğünü belirtirken, Venezuela’da koronavirüs oranlarının düşük seyrettiğini ve çok az maske kullanıldığını anlattı.

Kılınç, Venezuela’nın Türkiye büyükelçisinin daveti üzerine heyete katıldığını ve seçimleri izlediğini belirterek, şunları söyledi:

Biz giderken dört kişiydik. Uçakta Binali Yıldırım’ın oğlunu görmedim. Ancak aynı uçakta olduğumuz anlaşılıyor. Otelde otururken, baktım işadamlarıyla çok ilgileniyorlar. ‘Kim bu?’ dedim. Dediler ki: Binali Yıldırım’ın oğlu. Orada o kadar gördüm.

Maske ve kit kolisi görmediğini anlatan Kılınç, “Bana yardımdan söz edilmedi. Ben AKP’lilerle muhatap olmadım. Yıldırım’ın oğluyla diyalogum olmadı” dedi.

Ne olmuştu?

Hakkında organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, paylaştığı son videoda eski başbakanlardan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya yeni uyuşturucu güzergahını düzenlemek için gittiğini söylemişti. Binali Yıldırım ise bu iddiayı reddederek oğlunun, söz konusu ülkeye yardım amaçlı test kiti ve maske götürdüğünü öne sürmüştü. Cumhuriyet gazetesi, Yıldırım'ın Venezuela'da olduğu dönemdeki gümrük kayıtlarında maske  ve kit olmadığını ortaya çıkarmıştı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise "test kiti ve maskelerin bir yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında olmadığını" iddia etmişti.

 

Hürriyet, Sözcü, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU