Kılıçdaroğlu Aydın'da çilek hasadına katıldı

CHP lideri işçilerle birlikte çilek topladıktan sonra kahvaltı etti

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’ın İncirliova ilçesinde tarım işçileri ile bir araya geldi. 

Çilek hasadına katılan Kılıçdaroğlu daha sonra işçilerle birlikte kahvaltı etti.

Kahvaltının ardından bir kahvehaneye uğrayarak halkla sohbet eden CHP lideri Aydın Tekstil Yaşam Alanı’nda da incelemelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu incelemenin ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Aydın Kanaat Önderleri ve Muhtarlar Buluşması'na katıldı

Kılıçdaroğlu daha sonra Aydın Kanaat Önderleri ve Muhtarlar Buluşması'na katılarak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Merkez Bankası rezervlerinden kaybolduğu iddia edilen 128 milyar dolar tartışmasına değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Bir soru sorduk 128 milyar dolar nerede diye. En basit soru. Merkez Bankası evet döviz satardı, sonra bunu kendi internet sitesine koyardı biz de öğrenirdik. 128 milyar doları satan Merkez Bankası değil, birinci soru o. Kanunla bu yetki Merkez Bankası'na verilmiş. Para milletin parası. Devleti yönetenler şunu söylüyor, Merkez Bankası'nın parasının nereye gittiği sorulur mu diyorlar. E sorulur, bütün demokrasilerde sorulur. 

"İlk günah" vurgusu

Hükümetin kendi vatandaşından dolar üzerinden borç aldığını kaydeden CHP lideri, "Buna ilk günah denir iktisatçılar arasında. O günah işleniyor şimdi. Hani milliyetçilik, hani vatanseverlik?" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Sandığı koyun milletin önüne seçim yapalım. Kimse vatandaştan korkmasın, kaçmasın. Bu olmaz diyorlar. Bu olmazsa, vatandaş bu yükü daha çok çekecek ve yük giderek artacak. Enflasyon rakamları artıyor, bunun yükünü kim çeker... Vatandaş çeker, esnaf çeker. Asgari ücret verdiler eridi gitti. Adı konmamış vergidir enflasyon, vatandaştan alırsınız bunu. Kamu ürünlerine zam yaparsınız alırsınız. Buradan Türkiye'nin çıkması lazım.

"Rejim değişti"

İktidardan farklı düşündükleri için üniversite hocalarının çoğununun KHK ile ihraç edildiğini kaydeden CHP lideri, "Üniversitelerin her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı yerlerdir. Devleti yöneten bir kişi bunu bilmiyorsa, o kişinin devlete vereceği hiçbir fayda yoktur. Farklı düşünceden kopmamak lazım" dedi.

Parlamentonun işlevini yitirdiğini beliren Kılıçdaroğlu, "Rejim değişti, her şey Saray'da. Sosyal devlet anlayışının içini boşalttılar" ifadelerini kullandı.

"Sizlerin oylarıyla, demokratik yollarla. Türkiye’yi birlikte aydınlığa çıkartacağız"

Devletin şu anda yönetilmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Devlet savruluyor. Ama biz demokratik yolarla bu sorunu çözeceğiz. Birlikte, dostlarımızla beraber. Ben 'dostlarımızla beraberiz' dediğim zaman 'Vay efendim kim?' diyorlar. Dostlarımız, vatandaşlarımız. Biz bir ittifak oluşturduk adına Millet İttifakı dedik. Hepimiz ne diyoruz; demokrasi, güçlendirilmiş parlamenter sistem, kalkınan, büyüyen Türkiye, halkına hesap veren bir siyaset anlayışı diyoruz. Bütün bunların hepsini gerçekleştireceğiz ama sizlerin oylarıyla, demokratik yollarla. Türkiye’yi birlikte aydınlığa çıkartacağız." diye konuştu.

 

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU