Memleket Partisi lideri İnce: Ha saraydan para almak ha mafyadan para almak ikisi de ahlaksızlık

İnce, Memleket Partisi’ne mensup milletvekillerinin Meclis Araştırması için önerge vereceğini belirterek bu komisyonun saraydan para alıp parti kuranı da mafyadan para alan politikacıyı da araştırmasını istedi

Fotoğraf: YouTube

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce,  “Ha saraydan para almak ha mafyadan para almak ikisi de ahlaksızlıktır” dedi.

İnce, Habertürk’te Türkiye’nin Nabzı programına konuk oldu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçi sözünü İçişleri Bakanı söyledi, ‘Dahası da var’ dedi” hatırlatmasında bulunan İnce, Soylu’nun “Savcıya söylerim, size söylemem” şeklinde bir ifadesinin doğru olmayacağını belirtti.

“Savcılar şunu bilmelidir ki bu söyledikleri bakanın dokunulmazlık kapsamına girmez. Çünkü Soylu sanık değil tanık” diye konuşan İnce şunları kaydetti:

Savcılar, Soylu’nun görüşüne başvurabilirler. Kimse bunu saklayamaz. Saklarsa suçu ve suçluyu gizlemekten ileride başına bir bela gelebilir. 2 Mayıs’ta konuşma var 26 Mayıs’a kadar suskunluk var. Burada bir mesaj var. Yani diyor ki, Sayın Cumhurbaşkanına mesaj veriyor, “Beni korumazsan açıklarım” diyor. Ben böyle okuyorum.

"Bu tür iddialar ilk olmadı"

Yaşananlarla ilgili muhalefetin tutumunu destekleyen İnce, “Yürekli savcı arıyorum. Bu tür iddialar ilk olmadı” diyerek, “Saray’dan para alan” ismin açıklanmasını istedi.

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun da CHP’nin de yaptığı iddialar var. ‘Saraydan para alıp parti kuranlar” ifadelerini kullanan İnce şöyle devam etti:

Ha saraydan para almak ha mafyadan para almak ikisi de ahlaksızlıktır. İftira atmak da ahlaksızlıktır. CHP yönetimi biz İnce’yi kastetmedik dediler. Başka parti kuranlar da var. Onlar töhmet altında. Bunu açıklamak lazım. İddia edip açıklamazsanız ahlaksız siz olursunuz. Savcılara önerim var, Soylu’ya, Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Partimizin 3 milletvekili var. Yarın arkadaşlarımız bir Meclis Araştırması imzaya açacaklar, saraydan para alıp parti kuranı da mafyadan bağış alan politikacıyı da bu komisyon araştırsın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU