CHP sözcüsü Öztrak: IMF ile flört dedikoduları var

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplandı, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak gündemi değerlendirdi

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplandı / Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplandı. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin değerlendirme yaptı ve soruları yanıtladı.

Öztrak, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ile ilgili soruşturmaya değindi.

“CHP olarak her zaman seçimle gelenin, seçimle gitmesinden yana olduk. Bunda en ufak bir tereddüt yok. Ancak Sayın Akpınar'ın ve Sayın Gezen'in ifadeleri, demokrasiden uzaklaşılması halinde neler olabileceğine ilişkin genel doğruların söylenmesi niteliğinde. Bu söylemde Erdoğan'ın ismi bile geçmiyor. Ancak sarayın kibri o kadar arttı ki 'hava bulutlu' diyene 'bana ördek dedi' diye bağırıyor, üstüne gidiyor."


 


Öztrak, ekonomideki gelişmeleri de değerlendirdi.
Geçen aya kıyasla yüzde 2 artış olduğu açıklanan ekonomik güven endeksi için “anlamak mümkün değil” dedi.

"Nereden çıkıyor bu 'güven arttığı, risk primleri düştüğü' hikayeleri bunu anlamak mümkün değil. Rakamları nalıncı keseriyle kendisine yontup, kriz yokmuş gibi yaparak vatandaşa bunları yuttururuz zannediyorlar ama bu defa olmaz”

“Bütçe de ucube çıktı” 

"Bütçe de rejimin kendisi gibi ucube çıktı. Saray, 24 Haziran'da 'siz bu kardeşinize yetkiyi verin, faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz' demişti, ne yaptığını görüyoruz. Önümüzdeki yıl vatandaşlarımıza yapılacak harcama için konan ödenekler bu yıla göre sadece yüzde 13 artmış. Bu bütçe, faiz lobilerinin bütçesi."

"Devlet işlemez hale getirildi"

"Ömrü 100 yılı aşan parlamenter sistem yıkıldı, liyakatsız kadrolar elinde devlet işlemez hale getirildi, bunun sorumluluğu ise iç ve dış mihraklara yıkılmak istendiği. Gezi Parkı eylemleri ekonomiyi bozdu, kandırıldık, dış güçler ekonomimize saldırıyor söylemleri artık gerçekleri örtemiyor"

"IMF ile flört dedikoduları var"

"Uzun süredir piyasalarda Erdoğan'ın IMF ile flört ettiğine dair dedikodular var ve bu dedikodular giderek ayyuka çıkıyor. Bunları sık sık duyuyorduk ama ilk defa bu duyumlar yabancı bankaların yazılı raporlarına da yansıdı. Öyle anlaşılıyor ki bu iktidar, IMF ile sözü kesmiş, nişanı, nikahı da bir arada 31 Mart sonrasına bırakmışlar." 

 

DAHA FAZLA HABER OKU