Zekeriya Yapıcıoğlu , HÜDA PAR Genel Başkanı seçildi

HÜDAPAR 4. Olağan Kongresi’nde yapılan oylama sonucu Genel Başkanlık görevine Başkanvekilliği görevini yürüten Zekeriya Yapıcıoğlu seçildi

HÜDA PAR 4. Olağan Büyük Kongresi'nde tek aday olan Zekeriya Yapıcıoğlu genel başkan seçildi / Fotoğraf: AA

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen HÜDA PAR 4. Olağan Büyük Kongresi’nde Zekeriya Yapıcıoğlu genel başkan seçildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HÜDA PAR 4. Olağan Büyük Kongresi, Kovid-19 tedbirleriyle Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.

Kongrede konuşan mevcut Genel Başkan İshak Sağlam, "Başkanlık sistemiyle yönetimde istikrar sağlandığı gibi temsilde de adaletin sağlanması için seçim barajı tamamen kaldırılmalıdır" diye konuştu.

Sağlam, aralarında adil rekabetin olabilmesi için siyasi partilere verilen hazine yardımının, kuruluşunu tamamlamış bütün partilere, adil şekilde yapılması gerektiğini de kaydetti.

Yapıcıoğlu: Kürt meselesinin çözümü konusunda da sesimize kulak verin

Kongrede, HÜDA PAR Genel Başkanlığı için tek aday olan Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu da bir konuşma yaptı.

“Aslında memleketin bütün meseleleri ile ilgili mutedil ve müstakim bir bakışımız, uygulanabilir ve ilaç gibi çözümlerimiz var” diyen Yapıcıoğlu, ““Memleketin en temel meselelerinden biri olan Kürt meselesinin çözümü konusunda da sesimize kulak verin. Çözümü çok zor değildir. Peki, nedir çözüm? Çözüm adaleti yeniden tesis etmektir. Huzuru temin etmek istiyorsanız, adaleti yeniden tesis etmek zorundasınız. Kendinize istediğinizi, kardeşim dediklerinize de isteyeceksiniz. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi kardeşlerinize de yapmayacaksınız. Gasp edilmiş olan hakları hiçbir pazarlığa girişmeden iade edeceksiniz. Kardeşlik lafla olmaz. Kardeşliğin bir hukuku vardır ve o hukuku yerine getireceksiniz” diye konuştu.

huda.jpg
Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen HÜDA PAR 4. Olağan Büyük Kongresi Kovid-19 tedbirleriyle, delegeler ve kısıtlı sayıda partilinin katılımıyla yapıldı / Fotoğraf: AA

 

“Anadilde eğitim hakkı teminat altına alınmalıdır”

“Anayasa; halkın canını, malını, dinini, aklını ve neslini koruyacak bir ‘toplumsal mutabakat metni’ olmak zorundadır” diyen Zekeriya Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlık tanımı etnik aidiyete göre yapılmamalı, en temel haklardan olan anadilde eğitim hakkını teminat altına almalıdır. Kadını, aileyi ve çocukları şiddetten ve her türlü istismardan koruyan, sapkın düşünce ve yaşam tarzlarına ve kötü alışkanlıklara karşı bir zırh olmalıdır. Bütün vatandaşları bir ana gibi kucaklayan böyle bir anayasanın yapılması hayal değildir”

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Zekeriya Yapıcıoğlu HÜDA PAR Genel Başkanı seçildi.

 

Independent Türkçe, AA, Doğruhaber

DAHA FAZLA HABER OKU