HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: İslam’ın hüküm ve otorite sahibi olduğu hiçbir tarihte zulüm ve soykırımlar yaşanmamıştır

Sağlam, “Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki; ne ABD, ne Fransa gibi batılı ülkeler, ne de Rusya hiçbir zaman Ermenilerin dostu olmamıştır” dedi

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, gündeme dair açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: HÜDA PAR

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, haftalık düzenlediği gündem toplantısında açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Vurgunculuk hayali kuranlara karşı sıkı tedbirler alınmalı”

30 Mart tarihinde yaptıkları açıklamada kripto paralara olan yönelim ve sektörün barındırdığı aşırı risklere dikkat çektiklerini ve tedbir alınması çağrısında bulunduklarını hatırlatan İshak Sağlam, “Devasa para akışının yaşandığı kripto para platformları hiçbir engele takılmadan faaliyetler yürüttü. Bu denli insan sayısı ve işlem hacmi göz önüne alındığında bugüne kadar bu sektöre dönük hiçbir yasal çerçevenin oluşturulmamış olması hükümetin kusuru olarak kayda geçmelidir. Nitekim geç kalınmış bir adım olmakla beraber, devasa vurgunlar ve beraberinde getirdiği mağduriyetlerden sonra yetkililer yasal düzenlemelerin en kısa zamanda yapılacağını açıkladılar. Bu düzenlemeler bir an önce yapılmalı, spekülatörlere ve vurgunculuk hayali kuranlara karşı sıkı tedbirler alınmalıdır” dedi.

“Hükümet sermayenin değil vatandaşın yanında dursun”

Hükümetin elektriğe yeni zamlar yapmayı gündemine aldığını ve EPDK‘nın yayımladığı yönetmelik taslağı ile 2018 yılından beri yerli kömür kullanan termik santrallere ödenen kapasite desteğinin kapsamı genişletilerek ithal kömür ve doğalgaz kullanan santrallere de ödemenin önünün  açılacağını belirten Sağlam, “Ödeme yapılması planlanan santraller yap işlet modeli ile kurulmuş, 13 yıldan fazla piyasada faaliyet göstererek ciddi kârlar elde etmiş ve ekonomik ömürlerini tamamlama noktasına gelen santraller olması dikkat çekicidir. Santrallere yapılacak bu destek de elbette tüketici faturalarına yeni zamlar olarak yansıyacaktır” dedi.

Sağlam, “Bu mevzuat değişikliği piyasa şartlarını bilerek faaliyet gösteren ithal kömür ve doğalgaz kullanan santrallerin ömürlerini uzatacak, vatandaşın yükünü ağırlaştıracaktır. Hükümetin elektrik santrallerini kurtarmak gibi bir görevi olmadığı gibi vatandaşın da onların yükünü kaldırmaya takati yoktur. Hükümetten beklentimiz sermayenin değil vatandaşın yanında durması ve söz konusu taslak yönetmeliğin yayımlanmamasıdır” çağrısında bulundu.

“Akdeniz göçmen mezarlığına dömüştür”

Akdeniz’de yaşanan tekne kazası sonucu en az 100 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini hatırlatan HÜDA PAR Genel Başkanı, 2014 yılından bu yana Akdeniz’de neredeyse gün başına 6 ölüm yaşandığını belirterek, “Emperyalist dünyanın, huzuruna ve güvenliğine kast ettiği halklar hem kendi vatanlarında hem kaçış yollarında felaketlerle karşı karşıya kalmaktadır. İç savaşların körüklendiği, dış müdahalelerde sivil kayıpların umursanmadığı ortamlar, dünyanın farklı bölgelerinde milyonlarca sivilin göç yollarına düşmesine neden olmaktadır” dedi.

Sömürgeciliğin özellikle Afrika üzerinde bıraktığı yıkımın, Afganistan, Suriye, Irak, Arakan, Libya gibi ülkelerin iç savaşa sürüklenmiş halklarını, deniz yollarını kullanarak yeni bir hayat kurma umuduyla yola çıkardığını vurgulayan Sağlam, şöyle konuştu:

“Bu savaşın müsebbipleri ise ülkelerine kast edilen bu insanları denizlerde de aç ve susuz bırakarak, hatta Yunanistan ve İtalya örneklerinde olduğu gibi botlarına saldırarak ölümlerine sebebiyet vermektedir. İnsan kaçakçılığı sektörünün de, en acımasız şekilde istismar ettiği bu vakıa, şu anda insanlığın en mühim meselesi haline gelmiştir. Kayıpların neredeyse tamamı Müslüman dünyadan olmasına rağmen Müslümanların vurdumduymazlığı, elem vericidir. Kaosun yaşandığı yerlerde barışın tesisi için bütün Müslümanlar artık inisiyatif almak zorundadır”

Filistin seçimleri

Filistin’de 15 yıl sonra gerçekleştirilecek seçimlerin iptal edilmesi için İsrail ve işbirlikçi rejimler tarafından Filistinli taraflara baskı yapıldığını söyleyen Sağlam, “15 yıl sonra mevcut bölünmüşlüğün sona ermesine vesile olacağı düşünülen ve Filistin’in geleceği için yeni bir umut kapısı olan bu seçimlerin Siyonistlerce sabote edilmesine izin verilmemelidir. Seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için BM öncülüğünde bir denetim mekanizması oluşturulmalıdır. Siyonist rejimle normalleşme ihanetine imza atan BAE Filistin seçimlerini iptal ettirme çabalarının yanı sıra, Kudüs’te Filistinlilere ait mülkleri satın almak suretiyle Siyonist rejimin Kudüs’ü ele geçirme projesine hizmet etmektedir. Ramazan ayında Filistinlilere yönelik saldırılarını kasıtlı olarak arttıran, ibadet edenlere müdahale eden Siyonist rejime hizmet, Müslümanlara ihanettir. BAE, Siyonist rejime hizmet eden politikalarından ivedilikle vazgeçerek, mağdur Filistin halkının çıkarlarını muhafaza etmelidir” diye konuştu.

“Kerkük’te Kürt köyleri boşaltılmak isteniyor” iddiası

Kerkük’ün Pirde ilçesine bağlı Kürt köylerinin, Iraklı güçler tarafından çeşitli bahanelerle boşaltmaya zorlandığı iddialarına değinen İshak Sağlam, “Kürt köylerinde, Irak yönetiminin demografik yapıyı Kürtler aleyhine değiştirmeye yönelik bu adımları endişe vericidir. Etnik ayrımcılığa maruz bırakılan ve evlerini terk etmek zorunda kalan köylülerin durumu uluslararası bağımsız kuruluşlarca tetkik edilmelidir. Demografik yapının değiştirilmesine yönelik faaliyetler ‘insanlık suçu’ kabul edilerek engellenmeli ve bunu hedefleyenler mahkûm edilmelidir” dedi.

“Batılı devletler ve Rusya hiçbir zaman Ermenilerin dostu olmamıştır”

“Soykırımı tarih boyunca gelenek haline getirmiş batılı devletlerin “soykırım” iddiasıyla Ermeni halkının geçmişini suiistimal ederek kendi çıkarlarına alet etmeleri hiç şaşırtıcı değildir” diyen HÜDA PAR Genel Başkanı, “Tıpkı Rusya’nın bazı Ermeni örgütleri ile işbirliği yaparak onları kendi emellerine alet ettiği gibi. Birinci Dünya harbi günlerinde Kürdü, Ermenisi, Türkü, Arabı ve diğer adları ile bu coğrafyada yaşayan bütün halklar çok ağır imtihanlara, zulümlere ve trajedilere maruz kaldı. İnsanlığın yaşadığı en ağır travmalardan biri olan birinci dünya harbi ve sonrasında yaşanan acıların hâlâ insanlıktan nasibini almamış batılılar tarafından kirli emellerine alet edilmesi, ibret alınması gereken bir vakadır” dedi.

Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:

“İnsanlık tarihinin en acılı sayfalarından olan bu döneme sadece ibret alınması ve bu acıların bir daha yaşanmaması için bakılmalıdır. İslam’ın hüküm ve otorite sahibi olduğu hiçbir tarihte zulüm ve soykırımlar yaşanmamıştır. Ne zaman ki güç ve iktidar batılıların ve diğer emperyalistlerin eline geçti, bu tür trajediler güç yetirebildikleri coğrafyalardan hiç eksik olmadı. Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki; ne ABD, ne Fransa gibi batılı ülkeler, ne de Rusya hiçbir zaman Ermenilerin dostu olmamıştır. Bugün de geçmişte yaşanan trajedileri siyasi çıkarlarına alet etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Geçmişteki bu acılardan ders çıkarılması gerektiği gibi emperyalistlerin bu kirli emellerinin farkına varılmalı ve ibretler çıkarılmalıdır”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU